Antal: 4
Opskriften er hentet fra bogen "Suveræne Salater" af Sonja bock og Tina Scheftelowitz.
Coleslaw'en er gjort vegansk ved at bruge en vegansk mayonnaise, og ved at erstatte cremefraiche med sojayoughurt. Coleslaw er bl.a. god til burger.
Ingredienser
- 350 g hvidkål (eller spidskål - snittet fint)
- 200 g gulerødder (groftrevne)
- 1 tsk revet løg
- 30 g hasselnødder (hakket -kan udelades)
- 2 spsk persille (hakket)
Dressing
- 5 spsk vegansk mayonnaise (evt Hellmanns veganske mayo)
- 1 dl planteyoghurt naturel
- 1 spsk citronsaft/citrusuniversal
- 1 tsk Dijonsennep
- 1 tsk birkesød/rørsukker
- salt og peber
Sådan gør du
- Alle ingredienserne til dressingen blandes sammen inklusiv revet løg. Smag til med salt og peber.
- Grøntsagerne skæres og rives og kommes i dressingen.
- Nødder og persille hakkes og kommes i
- Bland det hele sammen. Coleslaw'en har godt af at trække noget tid i køleskabet.
Noter
Du kan lave din egen veganske mayo enten på basis af aquafaba (kikærtevand) eller sojamælk. Søg evt. på "vegansk mayo opskrift". Jeg er ikke selv kommet i gang med at lave min egen mayo, så jeg kan ikke linke til en god opskrift. Vi er ret glade for Hellmanns veganske mayo, som et af de få færdigprodukter, vi griber til..
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!