Antal: 4
Glutenfri ved brug af glutenfrit brød. Opskriften er fundet i bogen "MAD" skrevet af Anette Harbech Olesen.
Ingredienser
- 400 g blandende svampe og champignons
- 1 porre
- 2 rødløg
- 1-2 fed hvidløg
- 100 g hasselnødder
- 100 g grovbrød (almindeligt eller glutenfrit)
- 1 spsk frisk timian
- 1 spsk persille (finthakket)
- 2 dl plantefløde
- 100 g hørfrøslim (=vegansk ægerstatning)
- 1 spsk loppefrøskal (f.eks. Husk)
- salt og peber
- jomfrukokosolie (til svitsning)
Sådan gør du
- Rengør og hak svampe, champignons, porre, hvidløg og rødløg, og svits det i kokosolie på panden i 4-5 minutter. Gem et par hele champignons til at skære i skiver og lægge oven på postejen før bagning - for postejens udseende 🙂
- Tilsæt krydderier
- Blend hasselnødder og brød og bland det i sammen med fløde og loppefrøskaller.
- Tag panden af og lad massen afkøle lidt.
- Rør herefter hørfrøslim i og smag postejen til - tilføj evt. mere salt/peber.
- Fyld postejen i en smurt form. Top 1-2 skivede champignons - alternativt kan du toppe med æbler skåret i tynde både.
- Bag den ved 180 grader i ca 45 minutter.
- Server med salater og rodfrugter eller rissalat med sprødstegte jordskokker. Postejen er rigtig dejlig julemad.
Noter
Hørfrøslim laves ved at koge 50 g hørfrø med 5 dl vand i 5 minutter under omrøring. Kom herefter massen gennem en finmasket sigte, så slimet sies fra, brug en ske til at "presse" så meget slim som muligt gennem sigten. Slimet bruges afkølet (skal være helt koldt), og 50 g slim svarer til 1 æg. Hørfrøene kan kommes i bagværk.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!