Vegansk musaka med søde kartofler & auberginer

Musaka med søde kartofler & auberginer

Vegansk musaka med søde kartofler & auberginer

Ret: Hovedret
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
Glutenfri. Til 4 ret sultne personer. Opskriften er fundet i bogen "Green Kitchen Rejser"

Ingredienser

Fyld

  • 2 auberginer (skåret i meget tynde skiver.)
  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
  • havsalt
  • 2 søde kartofler (skrællet og skåret i meget tynde skiver.)

Linse- & tomatsauce

  • 2 spsk oliven- eller kokosolie (koldpresset)
  • 1 stort løg (finthakket)
  • 2 fed hvidløg (finthakkede)
  • 1 tsk stødt kanel
  • 2 tsk tørret oregano
  • 1 lille ds. tomatkoncentrat /-puré
  • 250 g grønne linser (gerne udblødt i vand i 1-8timer)
  • 6 dl vand
  • 1 ds grofthakkede tomater
  • 1 tsk havsalt

Vegansk bechamelsauce

  • 2 spsk ekstra jomfruolivenolie (+ evt. ekstra til at dryppe med)
  • 4 spsk kikærtemel
  • 5 dl usødet plantemælk
  • 1/4 tsk revet muskatnød
  • havsalt og peber

Tilbehør

  • F.eks dampet broccoli (eller mikrogreens eller spirer)

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader. (185grader varmluft)
  • Læg aubergineskiverne på bagepapir på bageplader, og pensl dem ganske let med olie. Drys dem derpå med salt, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de er bløde og brune i kanten (bagetiden vil afhænge af deres tykkelse.
    forbagte auberginer
  • Læg de klargjorte søde kartofler i en skål med koldt vand, til de skal bruges, så de holder sig friske og fugtige.
  • Kog nu linse- og tomatsausen: Varm olien op i en gryde, tilsæt løg og hvidløg, kanel og oregano, og steg under jævnlig omrøring, til det begynder at dufte dejligt.
  • Rør tomatpureen grundigt i. Tilsæt derpå linser, vand og tomater. Bring saucen i kog, skru ned til middel-lav varme, og lad den simre i 30-40 minutter, til linserne er møre, og saucen er tyknet.
    Linse og tomatsauce
  • Varm nu olien til bechamelsaucen op i en kasserolle ved middel-lav varme. Tilsæt melet, og rør rundt til blandingen er tyk og let brunet.
  • Hæld halvdelen af mælken i under konstant omrøring, skift til piskeris, og pisk resten af mælken i, til saucen er glat.
  • Tilsæt muskatnød, og smag til med salt og peber. Kog saucen igennem, til den er tyk og jævn.
  • Skru ned for ovnen til 180 grader. Læg en tredjedel af auberginerne i bunden af et ret stort ildfast fad.
    Samling af musaka
  • Læg halvdelen af kartoffelskiverne ovenpå
    Samling af musaka
  • efterfulgt af halvdelen af linse-og tomatsaucen.
    Samling af musaka
  • Gentag med endnu et lag af hver, og slut med de sidste aubergine skiver. Hæld til sidst bechamelsaucen over.
    Musaka klar til bagning
  • Bag musakaen i 35-40 minutter. Tjek om de søde kartofler er møre, ved at stikke en skarp kniv ned i midten af musakaen.
  • Tag den ud af ovnen og lad den hvile 20-30 minutter inden servering.
    Musaka med søde kartofler & auberginer
  • Dryp lidt olivenolien over inden servering, hvis musakaen ser lidt for tør ud. Server evt med dampet broccoli.
    Musaka med søde kartofler & auberginer

Noter

Super dejlig og mættende ret. Hos os er der mad til to personer i to dage + til en madpakke 🙂
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate