“Vegansk sommermad” er et indlæg, som indeholder link til opskrifter på et par skønne veganske sommerretter. Indlægget er tænkt som inspiration. Samtidig har jeg oprettet en ny kategori, “sommer”, som gør det nemt at finde inspiration til lækre sommerserveringer 😀
I år har vi måtte aflyse vores årlige pinsefest med hele min familie. I stedet blev det til en mindre middag med en familie fra vejen, som vi de sidste 15 -16 år med jævne mellemrum har spist sammen med. Vi har på skift lavet hverdagsmad til hinanden. Efter en laaang Corona-pause var det skønt igen at lave mad til gæster og dobbelt skønt med sommervejr, og at maden kunne indtages på terrassen.
Dagen startede på torvet, hvor min mand bl.a. købte små nye danske kartofler, små røde peberfrugter og svampe. Vi hyggede os nogle timer i køkkenet, og fik lavet farserede peberfrugter, kold kartoffelsalat og bruchetta. De farserede peberfrugter er magisk gode, når de bliver lavet nogle timer i forvejen og får lov til at køle af ( = smagen sætter sig) for så at blive let opvarmet igen før servering.
Alt i alt en let og lækker sommerservering 😀
Opskrifter:
Du kan læse et indlæg om kold kartoffelsalat HER
Du kan læse et indlæg om vegansk farserede grøntsager HER
Bruchetta er lavet med hurtigt suppebrød, pesto med soltørrede tomater og bønnepostej fra “Hanegal”.
Føl dig fri til at bruge det brød, du har lyst til.
– Brødet skæres i kvarte og derefter i tynde skiver.
– ristes i ovnen ved 185 gr varmluft i 10 minutter.
– Tages ud af ovnen og smøres med både pesto og bønnepostej.
– Bages igen i 10 minutter
Disse bruchetta er vanedannende, og jeg har endnu ikke mødt nogen, som ikke sagde Mmmm 😀
Desserten fik jeg som sædvanligt ikke taget billeder af 🙁
Med 4 unge mennesker ved bordet fik jeg lyst til at servere vafler med is.
Vaflerne blev bagt om formiddagen og varmet op inden servering.
Isen bestod af 3 slags købeis fra Naturli’; hindblær, kakao og saltkaramel.
Hertil serverede jeg lakridsguf og hakket chokolade.
Guf:1-2 dl aquafaba, 2-4 spsk. flormelis, 1-2 tsk æblecidereddike og rålakridspulver efter smag.
– Pisk aquafaba stift som æggehvide
– kom æblecidereddike i og pisk lidt mere.
– Kom sukkeret i lidt af gangen, mens der piskes.
– Smag til med rålakridspulver ( kan udelades)
Vi lavede hver især vores desserttallerken med vaffel, is, guf og chokolade, og alle blev glade.
Jeg sætter et billede ind næste gang, vi får dessertvafler 😀