Hos os er det en super god ide at lave en madplan for ugens måltider. Det er lidt tungt, hver dag at skulle finde på mad til i morgen. “….Og har vi så alle ingredienser, eller skal vi handle på vej hjem fra arbejde?” Med en madplan en uge frem, flyder energien ligesom lettere. Planen tager højde for ugens aktiviteter, vi kan handle det hele på en gang, og skal bare følge en plan. Dette indlæg er tænkt som inspiration til en madplan. Der er links til opskrifter på viste retter.
En tur på torvet sidste fredag kickstartede en omvendt madplan. Normalt kigger vi opskrifter, finder ideer og handler, når madplanen er lavet. Men denne gang blev jeg så fristet af grøntsagsudvalget, at jeg købte, alle de grøntsager, jeg havde lyst til, og gav mig selv den udfordring, at ugens måltider skulle planlægges ud fra dette udvalg. Vi går ret meget op i at undgå madspild, og heldigvis kan kål, græskar og rodfrugter holde sig i lang tid.
Omvendt madplan for lørdag i uge 5 til fredag i uge 6:
Ud fra udvalget af købte grøntsager, køleskabets, fryserens og kolonialskabets indhold kom planen til at se sådan ud:
Lørdag: Cremet sellerisuppe med svampetopping og ristet rugbrød
Søndag: Kreolsk risret og mynteærter med mungbønner
Mandag: Rester fra lørdag og søndag.
Tirsdag: Fredsfisk med remoulade og pastasalat med tahindressing.
Onsdag: Indisk curry med sorte ris og dampet broccoli
Torsdag: Rester fra tirsdag og onsdag + en stor hvidkålssalat.
Fredag: Blomkålspizza med spinat og svampe + hvidkålssalat.
Her ud over blev der søndag foodpreppet følgende pålæg til ugens madpakker:
Hokkaido hummus, rødbedehummus og frikadeller med grønne linser og squash.
Lørdag:
Søndag:
Søndagens foodpreppede pålæg:
Der kommer et særskilt indlæg på bloggen med foodpreppet pålæg senere.
Mandag:
Rester fra lørdag og søndag og tid til en lang gårtur 🙂
Tirsdag:
Nem og hurtig aftensmad. Især fordi min mand lavede pastinakkerne dagen før. Pastasalaten er en klassiker på vores ugemadplan. Jeg har ingen opskrift på bloggen. Men vi koger en pose pasta (for tiden er det linsepasta). Når vandet er drænet fra de varme pasta, kommer jeg frosne ærter og mais ved og vender rundt. Ærter og mais tøer op, og pastaen køles ned. Jeg tilsætter, hvad jeg ellers har af egnet grønt. Denne tirsdag var det bare rød snackpeber, pæretern vendt i citronsaft, druer og ristede mandler. Tomater, agurk gulerodstern m.m. er også velegnede.
Tahindressing: 2 spsk tahin, 1 spsk tamari, saften af en lime, ½-1 spsk agavesirup. Ingredienserne piskes sammen og tilsættes vand til ønsket konsistens.
Onsdag:
Indisk curry er en familielivret og egner sig fantastisk til at komme i madpandekager. f.eks. kikærtepandekager. Smager også fortrinligt med ris til.
Torsdag:
Rester fra tirsdag og onsdag + en hvidkålssalat med appelsin, rucola, tørrede abrikoser og hasselnødder.
Fredag:
Blomkålspizza er vores aftensmad i aften og derfor ikke lavet endnu. Billedet er fra en tidligere omgang pizza. Sidste uges svampekøb er brugt op, så vi køber friske svampe til retten.
Pizzaen ledsages af rester af hvidkålssalat fra i går.
Hvordan gik det så med mine lystindkøb på torvet sidste fredag? Vi har en butternutsquash til overs, som kan holde sig længe i køleskabet. Den bliver dog nok forvandlet til mad i løbet af weekenden.
Sikke en dejlig maduge!! – Fuld af kendte favoritretter 😀
For det meste går vi efter at lave mad, som smager skønt og bringer glæde ved bordet. Det er ikke altid, det kan opfyldes. F.eks. når jeg eksperimenterer med nye retter eller bruger opskrifter, jeg ikke har prøvet før. Men jeg bliver altid klogere, hvilket også skaber en slags mæthed og tilfredshed.