Antal: 4
Vidunderlig efterårs- vintersuppe. Glutenfri ved valg af glutenfri tilbehør.
Ingredienser
- 2 løg (finthakkede)
- 4 fed hvidløg (hakkede)
- 3-4 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 1 dl god sherry Fino (eller portvin)
- 1½ l grøntsagsbouillon (evt. Herbamare eller Urtekram)
- 1/4 selleri (skrællet og skåret i tern)
- 1 kg jordskokker
- 1 dl mandelfløde (eller anden plantefløde)
- salt og peber
- 1 tsk birkesød / rørsukker
- lidt støt chili
Porretopping
- 2 porrer
- ekstra jomfruolivenolie
Sådan gør du
- Sauter løg og hvidløg for middel varme i en gryde med olien, til de er blanke og møre, ca 5 minutter.
- Hæld sherry/Portvin på, og sauter løgene til sherryen/portvinen er kogt helt ind.
- Kom grøntsagsbouillon ved og tilsæt selleriternene.
- Imens det hele koger i ca 15 min. gøres jordskokkerne grundigt rene. Hvis jordskokkerne ikke er økologiske, kan du skrælle dem, ellers skrubbes de blot med en lille børste og en masse vand(der sidder en del sundhed i skrællen)
- Skær derefter jordskokkerne i grove tern og kom dem i suppen. Lad dem koge til de er godt møre, det tager 10-15min.
- Blend derefter suppen godt igennem med en stavblender. Kog suppen op og smag til med mandelfløde, salt, peber, sukker/birkesød og lidt chili.
- Skær porrerne i tynde skiver og svits dem i god olivenolie, til de er møre, krydr evt. med lidt salt og peber. Brug porrene som topping på suppen.
- Server suppen med en god kålsalat og godt brød.
Noter
Server med salat og brød til. f.eks en kålsalat, eller kikærtesalat, som i øvrigt også er med kål.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!