Antal: 4
Alternativ til almindelig hyldeblomstsaft med masser af sukker. Opskriften har jeg fra bogen "Green Kitchen Stories". Jeg har gjort den vegansk ved at bruge agavesirup i stedet for honning.
Ingredienser
- 40 hyldeblomstskærme
- 3 økologiske citroner
- 2½ dl agavesirup
- 2 l vand
Sådan gør du
- Ryst forsigtigt hyldeskærmene for at fjerne det snavs eller de smådyr, der måtte sidde på dem. Klip de groveste stilke af.
- Skær citronerne i tynde skiver. Læg hyldeskærme og citronskiver i lag i en stor gryde, dejfad eller andet.
- Bring 2 l vand i kog i en stor gryde. Tilsæt sirup, og rør, til den er opløst.
- Hæld det kogende sirupvand over hyldeblomsterne og citronerne
- Lad drikken trække køligt i 48t eller længere, hvis du foretrækker en kraftigere smag. Rør rundt i drikken en gang om dagen.
- Si drikken ved at hælde den gennem et stykke ostelærred ( jeg bruger et forvasket - rent- viskestykke, som er vasket i uparfumeret vaskepulver og uden skyllemiddel)
- Vrid så meget saft, som du kan gennem stofstykket.
- Hæld drikken på helt rene flasker ved hjælp af en tragt. I ren flaske med tætsluttende låg, kan den holde sig et par uger i køleskabet. Uåbnet formentlig længere. Drikken kan fryses. Hvis den fryses i glasflasker, må flaskerne ikke fyldes helt, da de sprænger, når væsken udvider sig i frossen tilstand.
Noter
Server evt. hyldedrikken fortyndet med danskvand efter behag. Eller postevand og med bæristerninger.
Hyldedrikken er jo selvsagt ikke så sød som den traditionelle hyldeblomstsaft. Så forvent ikke samme oplevelse. Drikken smager dejligt af hyldeblomst og sommer.
Hæft dig ikke ved, at der står 4 personer - det giver ingen mening i denne opskrift,
Hyldedrikken er jo selvsagt ikke så sød som den traditionelle hyldeblomstsaft. Så forvent ikke samme oplevelse. Drikken smager dejligt af hyldeblomst og sommer.
Hæft dig ikke ved, at der står 4 personer - det giver ingen mening i denne opskrift,
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!