Antal: 4
Du opnår den bedste salat ved at være kræsen med dine råvarer. En velsmagende og sød appelsin kan gøre en stor forskel.
Ingredienser
- ½ hvidkål (eller 1 spidskål)
- 1 bakke rucola
- 1-2 appelsiner (Kan erstattes af 2-4 clementiner)
- 1 håndfuld tørrede abrikoser
- 1 håndfuld hasselnødder (hakkede)
Dressing
- 3 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 2 spsk æblecidereddike
- lidt salt
Sådan gør du
- Fjern de yderste blade på kålen. Skær det halve hvidkål i to kvarte og skær midter-ribben fra. Skær kålen i skiver og snit det fint. Snit med kniv eller med snittejern i en foodprocessor
- Vask og slyng rucola. Skær den i mindre stykker og kom den i kålen.
- Skræl appelsinerne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i salaten.
- Skær abrikoserne i mindre stykker og kom dem i salaten sammen med de hakkede nødder.
- Bland dressingen. Bland salaten, kom dressingen over og bland det hele godt.
- Kan spises selvstændigt eller serveres til frokost eller aftensmad. Server f.eks hvidkålssalaten sammen med en farverig suppe med ristet grovbrød til. Som på billedet.
Noter
Eventuelle rester kan holde flere dage i køleskabet, og er dejlige at have med i madpakken.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!