Antal: 4
Glutenfri. Denne hummus er inspireret af Århus økologiske fødevareselskab.
Ingredienser
- 300 g jordkokker
- 1 ds. kikærter (eller 300g hjemmekogte)
- lidt olie og salt (til bagning af jordskokker)
- 2 spsk tahin
- 1-2 spsk citronsaft/citrusuniversal
- 1 spsk æblecidereddike
- 1 bdt. persille (bladene, skyllet og slynget.)
- 1 fed hvidløg (presset)
- ½-1 tsk salt
- 1 spsk Tamari/soja som salter (kan undværres)
- peber
Sådan gør du
- Tænd for ovnen på 200 grader varmluft. Skrub eller skræl jordskokkerne, skær dem i både og vend dem i 1 spsk. olie og 1/3 tsk. salt. Bag dem i 20 minutter.
- Lad jordskokkerne køle af og blend dem herefter med halvdelen af persillen og de resterende ingredienser. Smag til og server f.eks. med hakket persille og paprika.
- Tilføj evt. lidt vand for passende konsistens.
- Velbekomme!
Noter
Hummus med jordskokker og persille er en dejlig variation til hverdagens veganske pålæg.
Der bliver to glas af portionen, som vist på billedet.
Opbevares med tætsluttende låg i køleskabet i godt en uge. Kan fryses.
Der bliver to glas af portionen, som vist på billedet.
Opbevares med tætsluttende låg i køleskabet i godt en uge. Kan fryses.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!