Antal: 4
Glutenfri. Angivet portion rækker til 4-6 personer (som illustreret).
Ingredienser
Chiagrød
- 5 dl usødet mandelmælk (eller anden plantemælk )
- 6 spsk chiafrø
- 1-2 spsk ahornsirup (kan undlades)
- ½ tsk vaniljepulver
- 1 lime (skal og saft )
Jordbær-rabarberkompot
- 200 g rabarber (i mindre skiver)
- 300 g jordbær (friske eller frosne og optøede)
- 6 store bløde dadler (skåret i mindre stykker)
- ½ tsk vaniljepulver
Til pynt
- nøddesmør
- bær (evt friske jordbær )
- granola
Sådan gør du
Chiagrød
- Start med at lave chiagrød: Kom chiafrø, vanilje og evt. ahornsirup i en skål. Tilsæt mælk og rør det godt sammen. Rør flere gange rundt i blandingen i løbet af de første 10 minutter, så der ikke dannes klumper.
- Sæt en tallerken (som låg) over den skål, du har rørt chiagrød i, og lad den trække i køleskabet i mindst 30 minutter, gerne natten over. Chiagrøden er færdig, når der er udviklet en geléagtig masse omkring hvert chiafrø, og blandingen har fået en tyk og geléagtig konsistens.
- Hvis chiagrøden skal holde sig i flere dage, kan det betale sig at hælde den på glas med et låg, der slutter tæt. Grøden holder sig frisk et par dage i køleskabet, hvis glasset ikke åbnes.
- Chiaparfait: Pisk reven skal og saft af ½ lime i den færdige chiagrød, og stil den til side mens du laver hindbærmousse.
Jordbær-rabarberkompot
- Start med at koge rabarberne, og hvis de er friske skal der nok tilføjes lidt vand. Kog dem ca 5 minutter. Frosne jordbær optøs med fordel sammen med dadlerne, som herved opsuger væske fra jordbærrene. Tørrede dadler kan lægges i blød i vand i 20 minutter før brug.
- Kom rabarber, jordbær, vanilje og dadler i et blenderglas, og blend til en ensartet cremet masse.
Samling af parfaiten
- Fordel halvdelen af kompotten i glassene. Pynt evt med jordbærskiver på indersiden af glassene.
- Fordel nu halvdelen af chiagrøden i glassene. Lagene skal ikke være for pæne - det må gerne se lidt rodet og kunstnerisk ud.
- Kom herefter resten af kompotten i glassene og slut af med chiagrød.
- Pynt med 1 spsk nøddesmør i hvert glas + valgte bær og granola.
Noter
Chiaparfait med jordbær-rabarberkompot er lækker vegansk morgenmad, men kan også bruges til mellemmåltid eller som dessert. Man må kunne lave lignende lækre parfait med andre typer frugtgrød - kun fantasien sætter grænser, så prøv dig gerne frem 😀
Hvis chiaparfaiten laves i glas med patentlåg eller anden type glas med "sikkert" låg er den transprotabel. Illustrerede chiaparfait skulle f.eks. med til morgenmad hos en kollega.
Hvis chiaparfaiten laves i glas med patentlåg eller anden type glas med "sikkert" låg er den transprotabel. Illustrerede chiaparfait skulle f.eks. med til morgenmad hos en kollega.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!