Antal: 4
Glutenfri. Der bliver ca. 18 blinis. Fyldet rækker ca. til 12 stk.
Ingredienser
Blinis
- 125 g boghvedmel
- 45 g fuldkornsrismel
- ½ tsk salt
- 3 dl sojamælk (eller anden plantemælk)
- ca 1 dl vand (til bliniskonsistens, som er tykkere end pandekager)
- lidt olivenolie
- kokosolie (til at bage blinis i)
Mang-avocado-tomat-salsa
- 1 mango (moden, skåret i små tern)
- 2 avocado (spiseklar, skåret i små tern)
- 2-3 tomater (velsmagende, skåret i små tern)
Dressing til salsa
- 1 spsk olivenolie/rapsolie
- 2 tsk reven limeskal (hvis limen er økologisk )
- 4 tsk friskpresset limesaft
- 2 tsk Tamari (soja)
- 2 tsk reven frisk ingefær
- peber
Pynt
- soyade (= sojayoughurt)
- rød chili (finthakket)
Sådan gør du
- Start med blinisdejen, da den skal hvile 1t i køleskabet
- Sigt begge slags mel og salt ned i en skål. Lav et hul i midten og kom 3 dl sojamælk i. Pisk indtil det er godt sammenblandet. Dæk skålen med film og stil den i køleskabet 1 time.
- Pisk herefter ca 1 dl. vand og lidt olie i dejen. Dejen skal være tykkere end pandekagedej. Bag blinis i kokosolie
- Mens dejen hviler i køleskabet laves salsaen
- Bland mango, avocado og tomattern i en skål. Rør dressingen sammen og kom den over. Lad salsaen trække til blinis er klar til at blive pyntet.
- Begge dele kan forberedes i forvejen klar til at samles og pyntes, når det skal serveres
- Top blinis med salsa og pynt med en tsk soyade og finthakket chili
Noter
Til denne salsa kan det betale sig at kræse om valget af råvare: Vigtigt for det endelige resultat at mango avocado og tomater er modne og smagfulde 🙂
Du kan finde opskriften på veganske blinis med "look a like" stenbiderrogn HER
Du kan finde opskriften på veganske blinis med "look a like" stenbiderrogn HER
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!