Antal: 2
Glutenfri med tilbehør af glutenfri brød. Portionen rækker til 2-3 personer som hovedret og 4 personer som forret. Når jeg koger en stor portion kikærter til at fryse, lader jeg de kogte kikærter køle af i kogevandet, og så fryser jeg også noget af kogevandet (aquafaba), f.eks. til brug i denne suppe.
Ingredienser
- 1 ds kikærter (eller 300g hjemmekogte eller 150g tørrede)
- 2 dl aquafaba (kogevandet fra kikærterne )
- 1/4 knoldselleri (skrællet og tern 2x2cm)
- 2 pænt store gulerødder (i ½ cm tykke skiver)
- 1 stængel bladselleri (i skiver a ½cm)
- 1 porre (Det hvide i skiver a ½cm, den grønne top fintsnittet)
- 1 fed hvidløg (hakket fint)
- 1 tsk spidskommen
- ½ chili svag til medium stærk (finthakket (Obs hvor stærk))
- 1 dl røde linser (skyllet i vand)
- 1 l grøntsagsbuillon (evt. Herbamare)
- olivenolie
- salt og peber
Topping
- Grøn porretop (fintsnittet)
- 2-300 g champignon eller andre svampe (rensede i skiver)
- 1 spsk Tamari (sojasauce)
- peber
- evt. frisk koriander
- evt. friske ærteskud (ser smukt ud ;))
Sådan gør du
- Hvis du bruger tørrede kikærter, sættes de i blød 8-12 timer før kogning. Hæld iblødsætningsvandet fra kikærterne, kom dem i en gryde med ½-1 l frisk vand (til det netop dækker), og kog dem i 30 minutter. Hvis du bruger kikærter på dåse, er det hele dåsen inklusiv vandet (obs om der er salt i).
- Skyl og klargør grøntsagerne som angivet i ingredienslisten.
- Hvis porren er stor med meget grønt, gemmer du blot lidt af det grønne til topping og skærer resten til at komme i suppen.
- Varm en rummelig gryde op, og sauter selleritern, gulerødder, bladselleri, porre og hvidløg i rigeligt olivenolie ved svag til middelvarme i 10-15 minutter. Under jævnlig omrøring. Grøntsagerne skal blive bløde uden at tage for meget farve.
- Drys spidskommen på, og sauter videre i et par minutter. Krydr med frisk chili, salt og peber.
- Hæld kikærter og aquafaba over grøntsagerne, tilsæt de skyllede røde linser og bouillon. Lad suppen småboble til alt er mørt, ca 30 minutter. Smag til og tilføj evt. mere salt og peber om nødvendig. (Hvis du har friskkogte kikærter, brug da gerne al kogevandet og nedjuster buillonen)
- Svits imens svampene på en pande med sojasauce. Det er ikke nødvendig med olie, da svampene afgiver meget væske. Steg indtil al væsken er fordampet, og svampene ser ristede ud. Krydr med peber.
- Anret suppen i en store skåle/ dybe tallerkener.
- Top med svampe, grøn porretop, friske korianderblade, evt. friske ærteskud. Spis gerne suppen rygende varm.
Noter
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!