Antal: 2
Ved større portioner til en større brunch kan soccaen bages i ovnen. De ristede kikærter kan erstattes af baked beans eller marinerede bønner.
Ingredienser
Socca
- 125 g kikærtemel
- 1 tsk salt
- 2 spsk ekstra jomfru olivenolie
- 2 dl vand
Fyld til socca
- 1 lille løg (i små tern)
- 200 g champignons (i skiver)
- 200 g spinat eller grønkål (frisk eller frossen, let hakket)
- 1 spsk ekstra jomfru olivenolie
- 1 spsk Tamari (sojasauce)
- lidt stødt muskat
- salt og peber
Bagte tomater
- 200 g små tomater (i halve)
- 1 tsk tørret oregano
- lidt ekstra jomfru olivenolie
- Lidt salt og peber
Lækon-ristede kikærter
- 300 g kikærter (hjemmekogte, eller 1 ds. købte)
- 1 spsk ekstra jomfru olivenolie
- 1½ spsk Tamari (sojasauce)
- 3 spsk gærflager
- 1/4 tsk liquid smoke (eller røget paprika)
- vand
Andet topping
- purløg (klippet)
- agurk (i tern)
- Efter årstiden (eller hvad du har i køleskabet)
Sådan gør du
- Dejen til socca røres sammen (klumpfri), og stilles i køleskabet i mindst en time, gerne natten over.
- Tag socca-dejen ud af køleskabet, når du starte på at forberede retten. Lav fyldet, før du bager soccaen.
- Start med kikærter og tomater, som herefter bages i ovnen, mens du laver fyld og socca.
- Rør marinaden til kikærterne sammen, tilføj lidt vand, til konsistensen bliver en lidt tyk marinade. Afdryp kikærterne, og vend dem i marinaden.
- Kom kikærter og marinade på en pande, og steg under omrøring til væsken er fordampet, kom herefter kikærterne på en bageplade. Gem lidt plads til tomaterne.
- Kom halve tomater på bagepladen ved siden af kikærterne. Drys med salt,peber, oregano og en smule olivenolie.
- Sæt pladen i ovnen ved 200 grader ( 185 grader varmluft) 15-20 minutter, til kikærterne virker ristede. Tag dem herefter ud af ovnen.
- Imens laves fyldet: Svits løget i lidt olie, kom de skivede champignons ved og tilføj sojasauce. Svits indtil væsken næsten er fordampet og krydr med peber.
- Kom spinaten / grønkål på panden til løg og svampe, og svits et par minutter, Krydr med muskat og evt. salt, hvis det mangler ( sojasaucen er salt)
- Bag nu socca. Enten som en stor til deling eller som to mindre. Kom en pæn mængde olivenolie på panden, og hæld socca-dejen på, når olien er godt varm (det skal syde og boble lidt i kanterne). Sænk varmen efter et par minutter, og bag soccaen færdig, 5-7 minutter.
- Tilbered den sidste topping. Skyl og klip purløg. Vask og skær agurk i tern.
- Vend den færdige socca over på to tallerkener / én stor tallerken, eller et fad, med den sprøde bund opad.
- Top med champinon-spinatblandingen, fordel de bagte tomater og kikærterne over (Jeg brugte ikke alle kikærterne). Afslut med agurk og purløg.
- Velbekomme
- Kan laves med andet fyld: Her med svampe, grønkål og marinerede bønner
Noter
Hvis du bager to socca på lille pande, kan den ene evt. mellemlande i ovnen for at holde sig varm
Rester af kikærter kan gemmes i køleskabet og bruges til lige hvad man har lyst til - på hummusmaden eller?? Vi brugte resterne af de lækon-ristede kikærter på en pastaret dagen efter, og det var guf 😀
En nemmere og lige så velsmagende mulighed er at bruge baked beans i stedet for ristede kikærter. Baked beans opvarmes i en lille gryde eller mikroovnen. (baked beans indeholder dog noget sukker).
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!