Antal: 2
Glutenfri. Eksperimenter gerne med at bruge andre kåltyper 🙂
Ingredienser
- 10-12 rosenkål (fintsnittet)
- 1 stor håndfuld palmekål (ca 150g fintsnittet)
- 4-5 tørrede figner (skåret i tern)
- 1-2 konferencepære (eller en anden sort)
- ½ citron (saften)
- 10 hele valnødder (eller 1 håndfuld uden skal)
- 1 håndfuld pistacienødder med skal (som "afskalles" - kan undværres)
- evt. frosne blåbær (til pynt - kan undværres)
Dressing
- 1 tsk sennep
- 1 tsk agavesirup (eller ahornssirup)
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie (eller rapsolie)
- 2 spsk æblecidereddike
- lidt salt
Sådan gør du
- Rens rosenkål ved at fjerne de yderste blade, til den ser frisk ud. Halver, og skær den fint.
- Skyl palmekål, og fjern de groveste ribber. Skær kålen fint.
- Pisk alle ingredienser til dressingen sammen, og hæld den over salaten. Masser dressingen godt ind i kålen med hænderne.
- Skær fignerne i tern og vend dem med salaten.
- Vask pæren, udkern og skær den i mindre stykker. Vend pærestykkerne i saften fra ½ citron, for at de ikke bliver brune.
- Kom pæren over salaten.
- Knæk valnødderne, skær dem i grove stykker, og rist dem på en tør pande. Knæk pistacienødderne. Drys begge slags nødder over salaten.
- Pynt evt. med ekstra sundhed ved at drysse frosne blåbær over salaten.
- Velbekomme.
Noter
Man skulle tro, pæren bliver sur, når den vendes i citronsaft, men det gør den ikke.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!