Antal: 4
Wokken kan laves efter kokkens fantasi og med de grøntsager, der er tilbage i køleskabet.
Den kan også komponeres efter følgende ”skelet”, hvor en eller flere af grøntsagerne i hver gruppe er repræsenteret.
Ingredienser
Løg
- løg
- hvidløg
- porrer
- forårsløg
Kål
- hvidkål (eller rødkål eller spidskål)
- grønkål (rød eller grøn eller palmekål)
- blomkål (broccoli)
- rosenkål
- savoykål
- evt. anden kål
Andet grønt
- rød peber (grøn eller gul peber)
- gulerødder
- grønne bønner
- spinat (evt. andet bladgrønt)
- svampe
- ærter / majs
Smagsgiver
- ½ rød chili (fintsnittet)
- 2-4 cm frisk ingefær (fintsnittet)
- Tamari (sojasauce)
- evt. miso
Friske eller tørrede krydderurter
- Timian, persille (eller oregano, basilikum, estragon eller andet )
- ukrudt 😉 brændenælde (mælkebøtte, ramsløg, skvalderkål...)
Bønner
- 1-2 ds bønner (sorte, hvide, butterbeans, kidneybønner, kikærter eller andre.)
- evt edamamebønner
Nødder
- 1 lille håndfuld cashewnødder
Tilbehør
- brune ris (eller Quinoa, soyapasta, fuldkornspasta eller andet)
Serveres med
- sød chilisauce (mangochutney eller andet)
Olie til stegning
- 1 spsk jomfrukoksolie (er at foretrække - tåler høj temperatur)
Sådan gør du
- Kog tilbehøret efter anvisning - ved brune / røde / sorte ris, som skal koges i >30 minutter, er det en god ide at sætte risene i kog, før der wokkes.
- Forbered alle grøntsagerne ved at snitte dem i passende størrelser. Hak de friske krydderurter.
- Smelt kokosolie i wokken og svits grøntsager + krydderurter samtidig ved høj varme. Tilføj Tamari - sojasaucen, som udover at salte retten samtidig giver væde.
- Tilføj evt. en håndfuld cashewnødder.
- Wokken er færdig, når grøntsagerne er lige præcis så møre, som du ønsker dem.
- Server med ris og sød chilisauce/mango chutney
Noter
Retten som den er illustreret i billeder gav mad til min mand og jeg i to dage + madpakke x1.
Wok kan fryses, hvilket jeg benytter for at samle madpakker til mine aftenvagter 🙂
Restewok kan anvendes koldt som topping på humushåndmadder 😀
Wok kan fryses, hvilket jeg benytter for at samle madpakker til mine aftenvagter 🙂
Restewok kan anvendes koldt som topping på humushåndmadder 😀
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!