Antal: 4
Desværre ikke glutenfri. Opskriften er inspireret af bogen "Spis maven flad" af Charlotte Hartvig og Majbritt Engel. Det er nemme brød at bage, som kan røres i hånden og sættes på plade med en ske.
Ingredienser
Dagen 1
- 120 g knækket rug (eller hele rugkerner)
- 120 g perlebyg (kan undværres)
- 1 spsk chiafrø (kan undværres)
- 1 spsk afskallede hampefrø (kan undværres)
- 1 spsk tørret brændenælder (kan undværres)
Dag 2
- 25 g gær
- 5 dl lunken vand
- 1 dl plantemælk (eller planteyoughurt)
- 1 tsk salt
- 3 spsk olivenolie
- 500 g fuldkornsrugmel
Sådan gør du
Dag 1
- Kom kerner, frø og urt i en skål. Overhæld med kogende vand. Lad det udbløde mindst 2 t eller natten over.
Dag 2
- Rør gæren ud i lunken vand. Tilsæt salt, mælk og olie.
- Tilføj alle øvrige ingredienser (rugmelet til sidst) og rør dejen godt sammen. Dejen er fugtig.
- Overdæk med et klæde og stil til hævning ved stue-temperatur i ca. 3 t. Kan dog både tåle at hæve kortere og længere tid.
- Opvarm ovnen til 185 grader varmluft (eller 200 gr. alm. ovn) Kom bagepapir på 2 bageplader
- Sæt dejen på bagepladerne med en ske dyppet i vand. Tryk brødene flade med skeen. Jeg plejer at få 18 brød ud af portionen og sætter 9 brød på hver plade.
- Bages i 30-35 minutter og afkøles på en rist.
- Jeg skønner, hvor mange vi kan spise de kommende par dage og fryser resten.
- Varmet på brødristeren og smurt med peanutbutter og banan hitter de som et skønt mellemmåltid hos os 🙂
Noter
Den oprindelige opskrift er udelukkende med rugkerner og rugmel. Jeg har hen af vejen tilføjet perlebyg, chiafrø, hampefrø og brændenælder, og så længe, jeg har disse ingredienser i skuffen, fortsætter jeg med det 🙂 Men brødene kan sagtens bages uden.
Til "ostebord" eller brunch bager jeg mindre og flere fladbrød 🙂
Til "ostebord" eller brunch bager jeg mindre og flere fladbrød 🙂
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!