Nu er afstemningen på Mikonomi.dk’s Award “Veganer på budget” slut.
Allerførst stort tillykke til Thomas fra bloggen “Kærlighed og kikærter”, som vandt konkurrencen. “Veganermor” fik en delt andenplads sammen med “Plantepusherne” og “Sophie’s Choicest”.
Jeg er superstolt – STOR TAK til alle som har stemt på min blog 🙂 🙂 🙂
Du kan se hele afgørelsen ved at klikke på det grønne nomineringsbadg ⇒
Dagens opskrift er karrykål. En opskrift som yngste søn havde med hjem fra sit ophold på Vestjyllands højskole. Det var lidt uvant, at han bød ind med opskrifter, så den opskrift måtte bestemt afprøves.
Karrykål blev med det samme en fælles livret i familien.
Før veganertiden lavede jeg karrykål med hakket oksekød, som angivet i opskriften.
Der stod også, at man kunne udskifte kødet med bønner, hvis man ønskede en vegetarisk udgave, og faktisk bliver retten dermed også vegansk.
Da sønnerne blev veganere sidste sommer, blev karrykål i den vegansk udgave derfor hurtigt en af vores fortsat fælles livretter.
Karrykål er en solid og mættende ret og vel egentlig at betegne som en efterårs-vinterret.
Sommerens sprøde spidskål og nye gulerødder gør den dog også til en velegnet sommerret.
Det er en dejlig hverdagsret at have i ærmet 🙂
Jeg serverer gerne dampet broccoli og ristet rugbrød til kålen, eller en råkostsalat som vist på billedet, hvor vi fik rødkålsalat til. Jeg kan også finde på at koge ris eller quinoa, og servere det til kålen for at få lidt ekstra proteiner i måltidet.
Opskrift på karrykål:
Ingredienser
- ½ hvidkål
- 8 gulerødder
- 1 løg
- 4 fed hvidløg
- ½-1 chilifrugt
- 2 spsk karry
- 1 tsk gurkemeje
- 2 spsk sojasauce (Tamari)
- 1 spsk timian
- ½ spsk friskrevet ingefær
- 1 ds kokosmælk
- 1 ds-eller 300g selvkogte valgfri bønner - eller flere (Jeg har brugt kidneybønner)
- 1-2 spsk jomfrukokosolie (eller olivenolie)
- salt og peber
Sådan gør du
- Skær løget i skiver og svits det i kokosolie, karry og gurkemeje
- Skær hvidkål i fine strimler og gulerødder i skiver. Hak hvidløg og chilifrugt.
- Kom det hele ned til løgene, svits det med et par minutter.
- Kom resten af krydderierne, ingefær, kokosmælk og bønner i.
- Lad det hele simre til grøntsagerne er møre men ikke udkogte. MUMS
- Server med dampet broccoli og ristet rugbrød. Eller med en "matchende" råkost