Antal: 6
Glutenfri. Retten er til 6 personer, når der serveres en solid salat til 🙂
Ingredienser
- 2 store løg (hakkede)
- 1 spsk jomfrukokosolie
- 3 gulerødder (i tern)
- 2 porrer (i skiver eller en pastinak i tern)
- 2 små squash (eller ½ stor i tern)
- ½ blomkål (eller 250 g rosenkål)
- 3-4 tomater (i tern)
- 1 ds. baked beans
- 1 lille ds. tomatkoncentrat
- 1 tsk timian (eller friske kviste)
- 2 spsk persille (hakket)
- salt og peber
Kartoffelmos
- 3/4 kg søde kartofler/almindelige kartofler (skrællede og i tern)
- 1 dl plantefløde (ex. havrefløde)
- ½ dl hakket persille
- ½ dl hakket purløg
- 1 spsk jomfrukokosolie
- salt, peber, revet muskatnød (smages til)
- 1½ dl røde splitlinser (eller grønne puy-linser eller sorte berlugalinser)
Sådan gør du
- Start med at lave kartoffelmosen. Kog kartoffelternen i usaltet vand, til de er møre, hæld vandet fra og pisk mosen med de øvrige ingredienser. Skyl og kog linserne i ca 10 minutter i 4 dl letsaltet vand, hæld overskydende vand fra. Bland de kogte linser i mosen.
- Imens ordnes grøntsagerne: Hak løgene og svits dem i jomfrukokosolie nogle minutter.
- Tilsæt de resterende grøntsager - skåret i stykker - og lad det småsnurre under låg i 15 minutter. Rør i gryden en gang imellem.
- Tilsæt baked beans, tomatkoncentrat og krydderier. Bland det hele godt og smag til med salt og peber.
- Kom grøntsagsblandingen i et smurt ovnfast fad.
- Fordel mosen over grøntsagerne.
- Sæt fadet i oven ved 185 grader varmluft (200 grader almindelig ovn). Bag retten 35-45 minutter. Lad den evt. hvile 5 minutter inden servering.
- Serveres med en god kålsalat, dampet broccoli eller andet grønt.
Noter
Af grøntsager kan du vælge, hvad årstiden eller køleskab / fryser har at byde på 🙂
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!