Antal: 5
Glutenfri, hvis tærtebunden laves glutenfri (se hvordan i tærtebundsopskriften)
Ingredienser
- 80 g brune ris
- 500 g champignon (grofthakkede)
- 3 mellemstore løg (hakkede)
- 1 fed hvidløg (hakket)
- 50 g hasselnødder (hakkede)
- 1½ tsk timian (tørret)
- 2 håndfuld frisk spinat - hakket (eller 2 kugler frossen spinat)
- 2 spsk Tamari (soja)
- salt og peber
Kikærtedej
- 150 g kikærtemel
- 3/4 tsk bagepulver
- 3/4 tsk salt
- ½ tsk chilipulver
- 1½ dl vand
- peber
Pynt
- Friske tomater (i skiver eller både)
- evt. sesamfrø
Sådan gør du
- Kog risene efter anvisningen på emballagen. Lad risene køle af.
- Rens og hak champignon, løg, hvidløg, hasselnødder, spinat og timian. Bland dem sammen i en skål.
- Svits af to omgange blandingen på en pande med tamari. Da svampene afgiver væske er det ikke nødvendigt at bruge olie. Svits til væsken er fordampet.
- Hæld blandingen i en skål. Tilsæt risene og bland det hele godt sammen. Tilføj salt og peber.
Kikærtedej
- Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Kom vandet ved og rør det sammen. Konsistensen er en tyk pandekagedej
- Bland kikærtedejen i fyldet og bland godt. Smag til og fornem, om der skal mere salt og peber i.
Samling af tærten
- Kom fyldet i en forbagt tærtebund og bred det ud. Evt. overskydende fyld kan bages selvstændigt i små ramekiner (ovnfaste skåle)
Pynt
- Små tomater skæres i både, store tomater i skiver og lægges ovenpå fyldet
- Bages i ovnen ved 185 grader varmluftovn i 25-30 minutter.
- Serveres med salater i matchende farver 🙂
Noter
Champignonpaté-fyldet kan alternativt bages i en patéform og anvendes som paté. Eller bages i små portions ovnfaste skåle - ramekiner og bruges til tapas.
Tærterester er perfekt i madpakken
Tærterester er perfekt i madpakken
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!