Grillspyd med marineret tofu er et nyt emne i vores grill-repertoire, og de er så absolut kommet for at blive. Faktisk tilføjer spyddene dejligt nyt liv til vores grillerier. Ideen fik jeg fra en reel på Instagram. Ganske vist blev der brugt animalsk feta i videoen. Men ideen var sået, og mon ikke tofu ville kunne bruges? Nu er det i hvert fald afprøvet nogle gange – og er i høj grad godkendt.
Det er såre simpelt. Tofuen, som ikke smager af så meget i sig selv, skæres i tern og marineres. Herefter rulles hver tern ind i en strimmel tyndskrællet squash og sættes på spyd. Disse grillspyd med marineret tofu giver noget dejlig mæthed, sammen med alle de andre lækre grøntsager, man kan grille.
Det vil være en god ide at marinere tofuen i nogle timer og mindst ½ time, gerne fra morgen til aften eller natten over. Hvis du bruger marinade med friske krydderurter, kan du sørge for at krydderurterne kommer med i indpakningen, når der rulles i squash. Du kan pensle spyddene med den resterende marinade under grillningen. Vi har én gang prøvet at grille tofuspyd uden at pensle med marinade. Resultatet blev lidt tørt og knap så lækkert – dog spiseligt 😉
Første gang, vi lavede grillspyd med marineret tofu, afprøvede vi to forskellige marinader – lavede halvt af hver. Vores bedømmelse er, at de to marinader er lige lækre. I opskriften er begge marinader inkluderet, så du selv kan vælge (jeg tager nemlig lidt for givet, at du får lyst til at afprøve disse grillspyd 😉 ). Hvis du i forvejen har en yndlingsmarinade, kan du roligt gå med den.
Det er lidt omstændigt at rulle hver tofutern i squashstrimler – lav evt. ternene lidt større. Min mand anbefaler, at strimlerne passer i bredde til tofuen, så der er fri tofu i enderne, som også kan få berøring med grillen. Det er hele arbejdet værd 😀
En anden skøn vegansk grill-delikatesse er fyldte portobellosvampe. Find en opskrift HER
Opskrift på grillspyd med marineret tofu og squash:
Ingredienser
- 200 g neutral tofu
- 1 squash
Marinade 1
- 2 spsk. olivenolie
- 2 spsk. citronsaft + revet skal af citronen
- Friske grønne krydderurter ex oregano og timian (finthakket)
- salt og peber
Marinade 2
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. Tamari (soyasauce)
- 1 spsk sød chilisauce
- 1 nip røget paprika
- 1 spsk. gærflager (kan udelades.)
Sådan gør du
- Skær tofu i tern på ca. 2x2cm
- Vælg marinade, rør den sammen i en skål og vend tofuternene heri.Marineres min. 30 min.
- Med en tyndskræller skrælles ca. 2 cm brede strimler af squashen. Ved at skrælle fra flere sider af squashen, så den bliver 5-6-kantet, kan man holde strimlerne på ca. 2-3 cm i bredden.
- Pak hver tofutern ind i en strimmel squash, og sæt den på grillspyd. F.eks. 6-7 tern på hvert spyd.
- Lav det antal spyd, du ønsker at grille.På illustrationerne har vi lavet 4 spyd med 7-8 tern, svarende til 1 pakke tofu af 200g.
- Lægges på grillen, pensles med evt. tiloversbleven marinade.
- Grilles på alle 4 sider
- Velbekomme
Noter