Spread med mungbønner og ærter er vores sidste nye pålæg. Og i virkeligheden blot en opgradering af vores yndlings ærtespread efter Månebarnets opskrift. Men hvorfor opgradere, når ærtespread smager godt, som den er? Jo, jeg har lige for tiden ekstra fokus på at inkludere flere bælgfrugter i vores mad (desværre tæller friske ærter ikke som bælgfrugter). Derfor gik et eksperiment ud på at tilføre bælgfrugter til den i forvejen velsmagende ærtespread. Mungbønner er grønne og smager dejligt og ikke af så meget. Jeg fik en tanke om at komme kogte mungbønner i ærtespreaden? F.eks halvt mungbønner og halvt ærter? Nu er det afprøvet, lavet nogle gange og inkluderet i vores madpakke pålægs-repertoire. En super enkel måde til optimering af vores daglige indtag af bælgfrugter 😀
Endnu et godt tip til flere bælgfrugter er at toppe sin spread eller hummusmad med marinerede bønner, som er to slags bønner eller linser i en velkrydret dressing. Marinerede bønner tilføre maden super god smag og struktur. Du kan finde opskriften på marinerede bønner HER
Vi vil helt sikkert stadig lave den originale ærtespread – især til vores sandwich med nøddepaneret aubergine. Du kan finde opskriften på ærtespread HER
Opskrift på spread med mungbønner og ærter:
Ingredienser
- 125 g mungbønner
- 3-400 g optøede ærter
- 1 dl solsikkekerner
- 3 spsk tahin
- 1 lille tsk salt
- 1 tsk stødt spidskommen
- ½ tsk karry
- 4 spsk frisk citronsaft/citrusuniversal
- 2 fed presset hvidløg
- friskkværnet peber
- evt lidt vand (til justering af konsistensen.)
Sådan gør du
- Skyl og kog mungbønnerne i vand i 20 min. (Mungbønner behøver ikke at ligge i blød først).
- Blend alle ingredienser til en blød og ensartet spread.
- Smag til med evt mere citronsaft og salt.
- Opbevares i rene glas med låg i køleskabet i op til en uge.
- Her ses en håndmad med mungbønne-ærtespread fornemt pyntet med en rodfrugtrede og marinerede bønner. Spreaden kan sagtens spises i en "fladere" hverdagsversion 🙂