Veganske havregrynskugler

Disse veganske havregrynskugler er for mig indbegrebet af smagen af jul.
I min barndom blev de lavet med margarine, i mine børns barndom med smør, og sidste jul opstod de så i en vegansk version med kokosolie. De smager uændret meget af jul og faktisk bedre end nogensinde. De forbliver min absolut favorit julekonfekt 🙂 🙂
Det er vel noget af det, som julen kan. Den har en tråd i vores barndom, som den trækker i en gang i mellem, så vi lander tilbage i vores fortid ved mindet fra en duft, en smag, en stemning eller lignende. Dette sker selvfølgelig på godt og ondt, hvilket gør julen til en hård tid for nogen.

Som barn kan jeg huske, at vi hvert år tæt på jul lavede en rigtig stor portion havregrynskonfekt.
Det forekom mig at min mor æltede på konfektmassen i en uendelighed, og smagte den til… så lidt mere af det, og lidt mere af det, og ælte igen – og endelig, langt om længe kunne vi komme til at trille kugler. Vi var 4 børn og vores mor, som lavede konfekt, og vi fyldte flere store fade, der kom til at stå i spisekammeret. Det kunne vist næsten ikke ses, at jeg listede ind og smagte på en havregrynskugle i ny og næ 🙂

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 

I dag laver vi ikke nær så meget julekonfekt, som vi gjorde i min barndom. Vi kan slet ikke spise så meget ekstra. Tiden er på en eller anden måde en anden – i hvert fald hjemme hos os.
Men havregrynskuglerne er vi fælles om at sætte pris på. Der er også lange fingrer i vores køleskab, hvor det svinder af konfekten, som det gjorde fra min mors spisekammer 🙂

Hjerternes jul
Hjerternes jul

Opskrift på veganske havregrynskugler:

Veganske havregrynskugler

Veganske havregrynskugler

Ret: Dessert, Jul, Kage, Snack
Keyword: Glutenfri
Antal: 4
Glutenfri, hvis du bruger glutenfri havregryn. Opskriften er på en lille portion. Prøv den af, så kan du jo fordoble næste gang, hvis de også er noget for dig 🙂

Ingredienser

  • 125 g finvalsede havregryn
  • 50 g kokossukker
  • 25 g kakao
  • 50 g jomfrukokosolie
  • lidt stærk kaffe
  • 1 lille tsk romessens
  • 1 lille tsk mandelessens
  • kokosmel (til at trille kuglerne i)

Sådan gør du

  • Bland alle tørre ingredienser
    Havregrynskugler
  • Kom jomfrukokosolien i. Kom essens og en skvat kaffe i. og ælt det hele sammen med hænderne.
  • Juster i smag med essens og kaffe. Juster i konsistens med mere kaffe eller havregryn.
  • Når du er tilfreds, triller du havregrynskugler og vender dem i kokosmel.
    Havregrynskugler
  • Havregrynskugler
  • Veganske havregrynskugle

Noter

Hvis massen synes for tør, kan der kommes mere kaffe i. Det kan være en fordel at bruge varm kaffe, som smelter kokosolien lidt og dermed gør massen mere fugtig og nemmere at ælte og trille.
Opbevares i køleskab. Holdbarhed i flere uger, men det er ikke realistisk 😉 Kan fryses.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Kommentér

Navigate