Antal: 4
Glutenfri. Portionen rækker til ca to pizzaer.
Ingredienser
- 150-200 g frisk grønkål (Skyllet og ribbet)
- 1 håndfuld persille / basilikum (Skyllet)
- 1 håndfuld mandler (ristet )
- 1 lille fed hvidløg (presset)
- 1-2 spsk citronsaft/citrusuniversal
- 4 tsk gærflager
- lidt salt
- 1-2 dl ekstra jomfruolivenolie
Sådan gør du
- Start med at hakke grønkålen i en foodprocessor eller minihakker. I en minihakker skal kålen nok kommes i af flere omgange.
- Kom herefter persille i og hak igen.
- Tilføj de øvrige ingredienser pånær olien, og hak det godt sammen.
- Kom olie i. Start med ca 1 dl, og tilføj olie af flere omgange, til du synes, pestoen har en passende konsistens.
- Smag til og tilføj evt. flere gærflager, citron, hvidløg eller salt.
- Kommes på et rent glas med tætsluttende låg. Eller bruges med det samme f.eks. til en jordskokkepizza.
Noter
Kan bruges med det samme og til alt, hvor du plejer at bruge pesto.
Er kanon god på en pizza med jordskokker.
Kan opbevares i glas i køleskabet i et par uger, hvis pestoen håndteres med rene "ta-ting"
Kan fryses.
Er kanon god på en pizza med jordskokker.
Kan opbevares i glas i køleskabet i et par uger, hvis pestoen håndteres med rene "ta-ting"
Kan fryses.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!