Denne opskrift har jeg hentet inspiration til hos “Vegan heaven”. Skønne billeder og dejlig omtale af disse muffins, som er bagt med søde kartofler, fik mig overbevist om, at dem måtte jeg da også lave 🙂
“Vegan Heaven” bager søde kartoffelmuffins med blåbær men nævner i en sidebemærkning, at man også kan bruge kirsebær. Jeg har 3 poser kirsebær i boksen, som en elskelig ældre dame har foræret mig i sommers. De er usprøjtede, og hendes mand har selv plukket dem på deres landsted.
Jeg bruger dem kun til kirsebærsovs til jul – men her er en dejlig mulighed for at komme dem i kage.
Kirsebærrerne er ganske vist frosset med sten, men det er der råd for. Jeg har tøet kirsebær op og udstenet dem. Lidt tidskrævende måske – men hold da op, hvor fungerer kirsebær godt i sødekartoffelmuffins 😀
“Vegan Heaven” er en engelsk blog, hvilket har sat mig lidt på arbejde med at omregne måleenheden “cup” til dl. og Fahrenheit til Celsius. Til oplysning svarer 1 cup til ca. 2,4 dl. Se det vidste jeg ikke 🙂
Jeg har googlet, målt og vejet – egentlig helt sjovt, og så bliver man selv lidt spændt på resultatet 😉
Søde kartoffelmuffins kan spises, som de er eller toppes med pisket kokosmælk og pyntes med bær, som på billedet i toppen af indlægget.
Opskrift på søde kartoffelmuffins med kirsebær:
Ingredienser
- 400 g søde kartofler (skrællet vægt)
- 2 dl mandelmælk (eller anden plantemælk)
- 4 dl glutenfri havremel (sigtet speltmel, rismel eller andet mel)
- 1½ dl kokossukker
- 3 tsk bagepulver
- 1 tsk kanel
- ½ tsk vaniliepulver
- 1 knsp salt
- 1½ dl kirsebær (udstenede, evt blåbær, hindbær)
Evt. topping
- 1 ds kokosmælk
- friske bær (friske eller optøede)
Sådan gør du
- Skræl de søde kartofler og skær dem i mindre stykker. Kom dem i kogende vand og kog, til de er møre. Ca. 10-15 minutter. Hæld vandet fra.
- Blend kartoflerne med mandelmælk.
- Bland de øvrige tørre ingredienser i en skål. Og kom "kartoffelmosen" i. Vend mel og mos sammen med en træske til det er godt blandet.
- Kom de optøede bær i dejen og vend dem forsigtigt og grundigt rundt.
- Fordel muffinsdejen i 12 muffinsforme.
- Bages ved 180 grader varmluft i 30-35 minutter. Hvis de bliver mørke, kan du lægge et stykke bagepapir over de sidste 10 minutter. Stik i muffins for at se, om de er bagte, og giv dem evt. lidt længere bagetid.
- Køl dem af og pynt dem evt. inden servering med pisket kokosmælk og bær. Sådan kan du lave pisket kokos: Sæt en dåse kokosmælk i køleskabet, så det bliver godt koldt. Tag den fede del af kokosmælken og pisk med elpisker, til det bliver "flødeskums"-agtig.
Noter
De muffins, jeg har bagt falder lidt sammen i bunden, måske pga. havremelet (=groft mel). En lysere meltype vil gøre kagerne mere orange, og sikkert også mere luftige, men de smager super godt.