Sandwich med portobellosvampe – så lækre og enkle, at jeg undres over, jeg ikke har lavet dem før.
Jeg har hentet inspiration fra nogle veganske sandwich, som vi købte i Lagkagehuset for nyligt.
Sandwich, som vi tog med på tur gennem nyudsprungen bøgeskov.
Desværre for min mand, kan man ikke købe glutenfri sandwich i lagkagehuset, og derfor har jeg selv måtte lave et glutenfrit alternativ.
Hvis glutenfrit brød ikke er et must, er sandwichen endnu nemmere at forberede, fordi man kan købe sig til en lækker flutes eller andet brød.
Lagkagehusets portobellosandwich består af: Flutes, mayo, spidskål og lækre tykke skiver af stegte portobellosvampe. Sandwichene smager fantastisk, og dette indlæg er IKKE sponsoreret 😉
Nemmest er det at købe færdige sandwich, hvis de føres i jeres lokale Lagkagehus.
Næst-nemmest er det at lave dem selv 😀 Især hvis man gerne vil have glutenfrit brød.
Sandwich med portobellosvampe:
Her kan du finde en opskrift på lækre glutenfrie sandwichboller med frø og kerner:
Portobellosvampe:
Beregn ca. 1 portobellosvamp pr. sandwich (i den størrelse sandwich som på billedet).
Svampene renses og skæres i tykke skiver (4-5 skiver pr svamp). Svitses på en pande evt af nogle omgange, afhængigt af, hvor mange du laver. Start med at tilføje lidt vand til svampene, som kikstarter, at de selv afgiver vand, og lad vandet stege noget ind, inden du tilsætter en spsk Tamari eller anden sojasovs og evt lidt frisk fintskåret rosmarin. Når væsken er helt væk drysses med lidt peber, og svampene er færdige.
Mayonnaise:
Din yndlings. Vi køber Hellmans vegansk mayo (mens jeg drømmer om at lave en god mayo selv).
Lav evt. en krydret mayo, f.eks med ramsløg. Jeg har lavet ramsløgsmayo hele ramsløgs sæsonen, efter jeg fandt en nem og skøn opskrift hos Lisbeth Tordendahl:
Sådan laver du ramsløgsmayo:
3-4 spsk mayonnaise
1 spsk citronsaft / citrusuniversal
1 tsk dijonsennep
Masser af hakket ramsløg (kan erstattes af purløg)
salt og peber
Bland det hele godt sammen og smag til.
Man kan sikkert sagtens tilføje andet grønt i stedet for ramsløg. Eller bruge mayoen, som den er.
Øvrig grøntsagsfyld:
Skær nogle skiver spidskål i fine strimler og rive en gulerod. Bland det sammen. Hvis du er til koriander, kan det anbefales at komme et par stilke koriander i hver sandwich.
Så går vi i gang:
Nu skal sandwichene blot pakkes ind, så de er spiseegnede ude i naturen.
Sandwich til picnic er efterhånden det eneste, jeg stadig pakker i plastfolie (husholdningsfilm).
Jeg forsøger jo at minimere mit forbrug af plastik, men jeg har endnu ikke fundet et godt alternativ til sandwich, som både holder godt sammen på sandwichen og gør den nem at spise i naturen.
NOTE maj 2024: Nu er plastfolie helt udfaset fra vores køkken. I stedet pakker vi sandwich ind i svanemærket madpapir, og med en elastik omkring. Madpapir fungerer super godt. Elastikken gemmes og genbruges x mange.
Andet tilbehør til picnic:
Udover sandwich medbringer vi også altid noget gnavegrønt; gulerødder, agurk, rød peber, glaskål o.l. eller frugt; melon, bær o.l. som tilbehør.
God skovtur!