Kapers af blomsterkarsefrø

Færdige kapers

Kapers af blomsterkarsefrø

Ret: Tilbehør
Antal: 1 glas
En portion giver 1-2 små glas. Brug de umodne frø, som hænger på planten. Almindelig Blomsterkarse - også kaldet Tallerkensmækker - er en plante, hvor man kan spise både blomster, blade og frø. Smagen er lidt skarp, som en blanding af radise og brøndkarse med et snært af peberrod eller wasabi.

Ingredienser

  • 2 dl blomsterkarsefrø (umodne fra planten)
  • 1 dl Økologisk eddike (eller æblecidereddike)
  • ½ dl vand
  • ½ dl rørsukker
  • lidt hele peberkorn
  • 1 tsk korianderfrø
  • 2 små lauerbærblade
  • 3 spsk groft havsalt ( eller flagesalt)

Sådan gør du

  • Frøkapsler fra blomsterkarse
  • Start med at vaske/skylle frøene grundigt og dup dem tørre. (Hvis du har samlet frø over flere gange er det allerede gjort)
    Kapers
  • Kom frøene i en beholder og drys med salt.
    Kapers
  • Hvis det er en større portion, kan det være nødvendigt at vende saltet lidt rundt i frøene med en ske. Sæt dem i køleskabet til næste dag.
    Kapers
  • Skold glassene og evt også krydderierne (jeg har skoldet de friske korianderfrø) Skyl glassene i atamon eller vodka.
    Kapers
  • Skyl saltet af frøene, dræn og dup tør
    Kapers
  • Fordel frø og krydderier i de rengjorte glas.
    Kapers
  • Varm æblecidereddike, vand og rørsukker op i en gryde til rørsukkeret er opløst.
  • Hæl lagen over frøene og lad glassene køle ned, inden de lukkes med låg og sættes i køleskabet. Læg et viskestykke over mens de afkøler, for ikke at tiltrække smådyr og snavs.
  • Kapers
  • Sæt i køleskabet og lad dem trække uforstyrret et par uger.

Noter

Kapers af frøene kan bruges som almindelige kapers, men forvent en mere sprød kapers med lidt skarp smag.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate