Antal: 4
En tærtelet er en dele-tartelet bagt i en tærteform. Opskriften passer til en tærteform på 26 cm. Tærteleten kan bruges som forret eller middagsret med salat til. Bund og fyld forberedes separat og samles ved servering.
Ingredienser
Bund
- 2 dl havregryn
- 2 dl fuldkornsspeltmel (grahamsmel eller hvedemel)
- 3/4 dl olivenolie
- 3/4 dl koldt vand
- 1 lille tsk salt
Fyld
- 1 løg
- 1 lille håndfuld bladbeder (kan fint erstattes af ekstra spinat)
- lidt olivenolie
- 200 g champignon (eller andre svampe)
- 1 spsk Tamari
- 200 g optøet spinat (eller frisk spinat)
- 1½ dl plantefløde
- Havsalt og friskkværnet peber
- stødt muskat
- 1 tsk birkesød / rørsukker
- 2 spsk gærflager
- 200 g frosne ærter
Top
- 1 squash
- olivenolie
- Havsalt og friskkværnet peber
- timian
Sådan gør du
Bund
- Kom de tørre ingredienser i en skål og bland. Lav et hul i midten, og kom de våde elementer i. Rør dejen sammen, ælt til sidst med hænderne. Dejen må gerne være lidt fugtig. Tryk dejen ud i en smurt tærteform og op ad kanterne, og prik i bunden med en gaffel.
- Bag tærtelet-bunden ved 175gr (160gr varmluft) i 25 minutter. Bag bunden samtidig med squashspaghetti (ved varmluft). Spaghetti bages med de sidste 15 minutter.
Fyld
- Start f.eks med at lave squashspaghetti: Vask og tør squashen og lav den til spaghetti med en spiralizer. Vend med olie, salt, peber og timian, før bagning. Vent med at bage spaghettien, til du er godt i gang med fyldet.
- Bages 10-15 minutter f.eks samtidig med tærtelet-bunden, som skal bages ca 25 minutter.
- Forbered grøntsagerne: Hak løget fint, skær stænglerne fra bladbederne i små stykker og hak bladene groft (hvis du bruger bladbeder). Skær svampene i skiver. Vask og slyng spinaten(ved frisk spinat) Frossen spinat skal være optøet.
- Svits løg og bladbeder bløde i olivenolie i ca 4-5 minutter under jævnlig omrøring.
- Tilføj svampe og Tamari og svits igen nogle minutter, til svampene har afgivet lidt væde.
- Tilføj bladbede-blade og svits et minut, før du tilsætter spinat - ved optøet spinat presses væden fra. Svits under omrøring et par minutter.
- Tilføj fløde, gærflager og krydderier, og lad fyldet svitse sammen under omrøring igen nogle minutter.
- Kom nu ærterne i, og hvis de er frosne, tø'er de ret hurtigt op.
- Smag fyldet til, og tilføj evt. mere tamari, eller krydderier.
Samling af tærtelet
- Bund, fyld og top kan laves i forvejen og opvarmes før servering.
- Kom fyldet på bunden, squashspaghetti ovenpå - og server!
- Velbekomme!
Noter
Fyldet kan måske også fungere i tarteletter, men det har jeg ikke prøvet. Ligeledes kan et andet skønt tarteletfyld sikkert også anvendes i en tærtelet. Feel free 😉
NB: Første stykke af tarteletten kan være svært at få op i et pænt stykke. Men jeg lover, den smager gode alligevel 😉
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!