Efterår og vinter er særligt gode årstider til varmende retter som f.eks. suppe.
Jeg har efterhånden delt mange veganske supper her på bloggen, og hvorfor ikke samle dem i ét indlæg med link til alle opskrifter? I dette indlæg er der link til opskrifter på syv skønne supper 😀
Det var min oprindelige plan, at jeg ville dele en ny opskrift på “sortbønne-suppe med nachos” og samtidig linke til opskrifterne på alle de øvrige skønne supper 🙂
I min blogger-verden går det bare ikke altid, som jeg planlægger 😉
Jeg ville dele en opskrift på en suppe med sorte bønner, som her ses pyntet i bedste Halloween-stil.
Min mand og et hold venner har smagt suppen. De synes alle tre, at suppen smager dejligt.
Jeg er bare ikke selv helt tilfreds med smagen af suppen. Der skal ændres på nogle ingredienser, før den hitter hos mig. Måske skal jeg tilføje nogle gulerødder eller noget andet??
Selve ideen om at spise nachos til suppe og bruge avocado som topping fungerer fantastisk 😀
Jeg har et princip om, at de opskrifter, jeg deler på bloggen, skal være på retter, som jeg selv har lyst til at lave igen og igen. Derfor er jeg ikke helt i mål med denne suppe endnu.
Processen med suppen illustrerer dog ganske godt et vilkår, som hører med til at være en nørdet madblogger. Jeg får mange gode ideer og tager mange flotte billeder af mad, som aldrig bliver delt; som dumper på målstregen, eller får stemplet “OMMER”. Sortbønne-suppen er en lille”ommer” – den skal blot justeres lidt i smagen ved at tilføje nogle flere grøntsager eller krydderier 😉
Det er en af mine dejlige kolleger, som har anbefalet mig at lave “sortbønne-suppe med nachos” efter en opskrift fra bladet Femina.
Du kan finde Feminas opskrift på “sort bønnesuppe med paprika og nachos” HER.
Du kan let veganisere suppen ved at bruge grøntsagsbouillon og plantefløde i stedet for de animalske ingredienser, som er angivet.
Du kan finde en opskrift på veganske nachos med Åhst HER, eller købe vegansk ost til at gratinere majschipsene med.
I vinterhalvåret spiser vi rigtig tit suppe til hverdagsmad. Vi serverer ofte noget groft brød og en solid kålsalat til suppen – og gerne en kålsalat, som komplementerer suppen godt farvemæssigt – for på denne måde at indtage endnu flere af de sunde plantestoffer, som grøntsagernes farver udgør, og som vi gerne vil opnå i vores kost. Det er vores oplevelse, at vi bliver mætte på en rigtig skøn måde, når vi sammensætter vores suppe-måltider med både suppe, kålsalat og groft brød.
Vi serverer også gerne suppe, når vi får gæster. Vi har nemlig opdaget, at en god suppe kan samle veganere og ikke-veganere både i en fælles glæde for maden og i en fælles forståelse af maden. Dette oplevet ud fra, at vi sjældent bliver mødt med et behov fra gæsterne om at få “forklaret” den suppe, vi serverer – I modsætning til de øvrige veganske retter, som vi serverer for dem 😉
Her kommer forslag til veganske supper til hverdag og fest (der er link i billedernes undertekst):
Syv skønne veganske supper:
Alle disse skønne supper har jeg lyst til at lave igen og igen, samtidig med at jeg konstant er søgende efter nye uundværlige supper, og det må gerne være sorte, grønne og røde supper 😀
Der kommer helt sikkert flere suppeopskrifter på bloggen med tiden.
Tilbehør til suppe:
Du kan finde en opskrift på glutenfrie kernebrød HER
Du kan finde en opskrift på et hurtigt suppebrød HER
Du kan finde en opskrift på pesto med basilikum HER
Du kan finde en opskrift på olivenoliesmør med silketofu HER
Håber du har fået lyst til suppe 😀