
Ingredienser
- 2 dl kogte hestebønner el. kidneybønner el. sortebønner (Kan udelades)
- 100 g soltørrede tomater (skyllede)
- 125 g caschewnødder (ristede)
- ½ rødløg (hakket groft)
- ½-1 rød chili (renset og hakket fint)
- 6 usvovlede tørrede abrikoser (hakket groft)
- 1 tsk tørret oregano
- ½ tsk røget paprika (kan undlades)
- 200 g rismel
- 1 spsk xantangummi
- 1 spsk hørfrø (stødte)
- ½ dl ekstra jomfruolivenolie
- ½ dl vand
- 1 l grøntsagsbouillon (til kogning af pølser)
- 1 spsk olivenolie (til stegning)
Sådan gør du
- Tilbered chorizomassen: Kom bønner, soltørrede tomater, cashewnødder, løg, chili og abrikoser i en foodprocessor eller blender. Hak på pulsfunktion til alt er hakket fint.
- Tilsæt oregano, røget paprika, rismel, xantangummi og hørfrø, og hak igen på pulsfunktion for at blande ingredienserne.
- Tilsæt olivenolie og vand og hak videre til massen er jævn. Den skal være nem at have med at gøre og forme - tilsæt evt. en anelse mere vand.

- Del massen i 5-6 lige store portioner. Rul hver portion til aflang form, og læg den på et stykke ostelærred.

- Rul det sammen om massen, og bind med køkkensnor i begge ender. Gentag med de øvrige portioner.

- Bring bouillonen i kog i den største stegepande, du har. Læg chorizoerne i. Læg låg på, og lad dem kog i 45 minutter.

- Pak forsigtig chorizoerne ud af ostelærredet.

- Varm olivenolien op i en stegepande ved middelhøj varme, og steg chorizoerne, til de er brune og lækre over det hele.


- Server chorizopølserne til en brunch eller til en frokost. Evt. med pesto, sennep eller/og ketchup til.

Noter
Vegansk chorizo er lækker madpakkemad.