Antal: 4
Glutenfri. Rækker til 4 personer til aftensmad eller 8-10 portionsskåle til en frokost
Ingredienser
- 1 dl brune ris (ukogte)
- 500 g champignon (grothakkede)
- 3 mellemstore løg (finthakkede)
- 1 fed hvidløg (finthakket)
- 50 g hasselnødder (hakket)
- 2 håndfulde frisk spinat (hakket, eller 2 kugler frossen)
- 1½ tsk timian (tørret)
- 2 spsk Tamari (sojasauce)
- salt og peber
- evt. Friske tomater (til topping)
Kikærtedej
- 150 g kikærtemel
- 3/4 tsk salt
- 3/4 tsk bagepulver
- 1 knivspids chilipulver
- peber
- 1½ dl vand (evt. 1dl plantefløde + ½ dl vand.)
Sådan gør du
- Kog risene efter anvisningen på emballagen. Lad risene køle af.
- Rens og hak champignon, løg, hvidløg, hasselnødder, spinat og timian. Bland dem sammen i en skål.
- Svits af to omgange blandingen på en pande med tamari. Da svampene afgiver væske er det ikke nødvendigt at bruge olie. Svits til væsken er fordampet.
- Hæld blandingen i en skål. Tilsæt risene og bland det hele godt sammen. Tilføj salt og peber.
- Kikærtedej: Bland alle de tørre ingredienser i en skål. Kom vandet ved og rør det sammen. Konsistensen er en tyk pandekagedej.
- Bland kikærtedejen i fyldet og bland godt. Smag til og fornem, om der skal mere salt og peber i.
- Kom blandingen i et smurt ovnfast fad, eller fordel den i små smurte ovnfaste skåle. Pynt med tomater i skiver eller både og drys evt med sesamfrø.
- Bages ved 180 grader varmluft i 25 - 30 minutter.
- Kan serveres med bagte rodfrugter og en salat. Eller bare en god kålsalat og brød.
- Bagt i portionsstørrelse er de perfekte til en frokost.
Noter
Kan evt. fryses ubagte og bages, når de skal serveres.
Tomater kan evt. undlades, når de ikke er i sæson.
Tomater kan evt. undlades, når de ikke er i sæson.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!