Antal: 4
Glutenfri. Luksus-rødkålssalat. Basisting i salaten er rødkål, appelsin og nødder samt dressing. De øvrige ting kan varieres efter, hvad du har lyst til. Vi har oftest lyst til lidt af det hele 😉
Ingredienser
- ½ lille rødkål
- 1 æble
- 1 appelsin (eller 2 clementiner)
- blå vindruer (e. grønne) (halverede og udkernede)
- 2 spsk dadler (skåret i små stykker)
- 2 spsk rosiner
- 2 spsk tørrede tranebær
- 1 håndfuld hasselnødder el. valnødder (groft hakket)
- 2 spsk græskarkerner (ristede)
- ½ granatæble (kan udelades)
Dressing
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 2-3 spsk æblecidereddike (eller balsamicoeddike eller kirsebæreddike)
- lidt salt
Sådan gør du
- Snit kålen fint i hånden eller foodprocessor.
- Skær de øvrige ingredienser i passende små stykker.
- Vend delene sammen.
- Bland dressingen og hæld den over salaten. Bland det hele godt.
- Server salaten til alt, hvad du har lyst til. Prøv f.eks. med en god suppe, rødkålssalat og ristet rugbrød.
Noter
Du opnår den allerbedste salat ved at være kræsen med råvarerne. Hvis appelsinen er sød, æblet og druerne smager godt - smager salaten helt fantastisk.
Rødkålssalat kan laves i god tid og holder flere dage i køleskabet.
Skøn som madpakke-salat.
Rødkålssalat kan laves i god tid og holder flere dage i køleskabet.
Skøn som madpakke-salat.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!