Blomkålspizza med spinat og champignon

blomkålspizza

Blomkålspizza med spinat og champignon

Ret: Pizza
Antal: 4 personer
Pizzabunden af blomkål er en opskrift fra "Green Kitchen Stories", jeg gør den vegansk ved at udskifte æg med hørfrøslim og loppefrøskaller.

Ingredienser

Pizzabund

  • 1 mindre blomkål (Hakket fint i hurtighakker / foodprocessor)
  • 80 g mandler (finthakkede)
  • 1 spsk oregano (Tørret)
  • 2 spsk loppefrøskaller (eks HUSK)
  • 150 g hørfrøslim (eller 3 chiaæg (se note))
  • Havsalt og friskkværnet peber

Spinatstuvning

  • 2 spsk jomfru olivenolie/ jomfru kokosolie
  • 1 stk rødløg (Finthakket)
  • ½ rød chili (Finthakket)
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • 400 g spinat (evt. frossen, mere hvis det er friskt)
  • 1 dl sojafløde (eller anden plantefløde)
  • salt, peber, muskat
  • 1 tsk birkesød / rørsukker (Kan undlades)

Champignons

  • 500 g champignon (renset og i skiver)
  • lidt jomfru olivenolie
  • 2 spsk Tamari (= fermenteret sojasauce)
  • lidt peber

Sådan gør du

  • Bland alle tørre ingredienser og kom hørfrøslimet i et hul i midten. Arbejd nu dejen sammen med hænderne. Flyt dejen over på bagepapir og klap den til en flad cirkel med fingrene. Lav kanterne af pizzabunden lidt højere. Bag pizzabunden ved 180gr varmluft i 25-30minutter, til den er gylden.
    Blomkålspizzabund
  • Svits løg, hvidløg og chili i olien og kom spinaten ved. Lad simre nogle min. Kom fløden ved og lad simrer 5-10min. Smag til med salt, peber, muskat og evt. birkesød. Vigtigt at smage til :)Svits de skivede champignon med Tamari til væsken fordamper og champignonerne er sprøde. Krydr med friskkværnet peber.
    Pizzafyld
  • Kom det varme fyld på den varme pizzabund. Først spinatstuvningen og herpå lægges champignonerne. Serveres evt. med en tomatsalat til
    Blomkålspizza med spinat og champignon

Noter

Hørfrøslim laves ved at koge 50 g hørfrø med ½l vand i 5 minutter under omrøring. Kom herefter massen gennem en finmasket sigte, så slimet sies fra, brug en ske til at "presse" så meget slim som muligt gennem sigten. Slimet bruges afkølet (skal være helt koldt), og 50 g slim svarer til 1 æg. Hørfrøene kan kommes i bagværk.
Chiaæg laves ved at blande 3 spsk chiafrø med 1½ dl vand og lade det trække 15 minutter (hvis du, som jeg glemmer at få lavet hørfrøslim)
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 

6 Comments

  1. Hej veganermor 🙂

    Er det hørfrøslimen eller hørfrøene, der skal veje 150g.?

    • Helle Reply

      Hej Tine
      Hørfrøslimet 🙂
      Hvis du laver hørfrøslim, som beskrevet i opskriftnoten er der nok (sikkert mere end), du skal bruge.
      Jeg har også afprøvet chiaæg (3 spsk chiafrø rørt op i 1½ dl vand, trækker 15 minutter i køleskabet og er klar som “æg”.
      Det fungerer også fint.
      Kærlig hilsen Helle

    • Helle Reply

      Hej Majken
      Godt spørgsmål 🙂
      Det kan man sikkert godt. Jeg har dog ikke prøvet.
      Måske skal mandlerne erstattes med et eller andet.
      Men omvendt er det måske slet ikke nødvendigt.
      Lav evt en lille prøve.
      Hvis man skulle erstatte med noget lignende, kunne det måske være solsikkekerner.
      Alternativt kunne det måske være groft majsmel, havregryn eller kikærtemel??
      Hvis du har mod på at eksperimentere med det, må du super gerne give en tilbagemelding 🙂
      Kærlig hilsen Helle

  2. 5 stars
    Tak for mad – det var virkelig lækkert! Jeg kunne ikke finde et blomkål der så lækkert ud, men brugte i stedet en lidt træt broccoli. Det blev rigtig godt. Det var også nemt og forholdsvis hurtigt. Bestemt ikke sidste gang denne ret ryger på madplanen. 🙂

    • Helle Reply

      Hej Heidi
      Tak for en dejlig kommentar 🙂
      Dejligt at vide, at broccoli kan bruges.
      Vi har prøvet med et lysegrønt romanescokål – det blev også super godt.
      Venlig hilsen Helle

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate