Tofudeller med squash er tidligere delt på bloggen “under cover” som kåldeller med tofu. Opskriften er lavet af Jette fra Alsbrogaard B&B. Forestil dig en stor landkøkkenhave i sensommeren, som bugner med squash. Hvordan får man lige udnyttet alle disse skønheder? Opskriften er opstået ud fra denne udfordring. Og Jettes tofudeller med squash smager helt fantastisk.
Jette laver en masse af disse tofudeller i sæson, som hun fryser og bruger henover efterår/vinter. Jeg har tænkt mig at kopiere ideen. Frikadellerne er enkle og nemme at lave, og de har noget rigtig dejlig “bid” takket være tofuen.
Indtil videre har vi spist dellerne som pålæg på rugbrød og som fyld i sandwich. De skal bestemt også afprøves til aftensmad med kålsalat og bagte rodfrugter. Der er en opskrift på tofudeller med squash og syltede rødløg i dette indlæg.
Min mand og jeg holdt en dobbelt rund fødselsdag tilbage i marts måned, hvor jeg lavede en kæmpe portion til et frokostbord. De vakte stor succes, da de er meget tilfredsstillende at spise både smagsmæssigt og i deres konsistens.
Form og funktion:
Som ovenfor nævnt har vi givet tofudellerne form som enten frikadeller eller bøffer, og begge dele fungerer perfekt. Forestil dig en super lækker frikadelle på rugbrød med Tahin og grønt under dellen og syltede rødløg på toppen – MUMS! Eller som en bøf i en sandwich med grønt, syltet o.l. MUMS!
… Og nu til opskriften 🙂
Opskrift på tofudeller med squash:
Ingredienser
- 500 g squash (+ salt)
- 200 g røget tofu (Eller tofu naturel + røget paprika)
- 1 stort løg
- 1 dl havregryn (eller kogt quinoa)
- 3 dl kikærtemel
- Vand til rette konsistens
- 2 tsk salt
- peber
- Olie til stegning (evt olie + plantesmør)
Lynsyltede rødløg
- 1 dl eddike
- ½ dl rørsukker
- ½ dl vand
Sådan gør du
- Rengør squashen. Store squash udkernes. Riv squashen groft, bland med 1-2 tsk salt og lad trække 10 - 15 min. Herefter vrides saften fra i et viskestykke.
- Imens squashen trækker, kan du klargøre de øvrige ting.
- Hak løget fint, riv tofuen groft og kom i en stor skål. Hvis du bruger tofu naturel, kan du "røge" det med 1 tsk sød røget paprika + evt en spsk tamari sojasauce.
- Tilsæt havregryn mel, salt og den vredne squash + evt lidt vand. Bland det hele godt
- Tilsæt mere mel eller vand, hvis konsistensen skal justeres. Farsen må gerne være til den faste side. Smag til , om der skal tilsættes mere salt
- Lad gerne farsen stå lidt og sætte sig, inden du former dem til frikadeller.
- Form som deller eller bøffer og steg dem i olie på en pande, til de er gennemstegte. Smag evt. på den første for at vurdere, om der skal mere salt i farsen. Eller kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem nederst i ovnen ved 200 gr i først 40 min. Vend dellerne på pladen og bag endnu 30 minutter. (= Jettes metode. Jeg har ikke selv prøvet )
Lynsyltede rødløg
- Halver rødløget og skær det i skiver.
- Bring eddike, sukker og vand i kog. Kom rødløget i lagen, og kog det i 1 min. Kom løg og lage i et rent glas med låg og stil til afkøling.
- De syltede rødløg spises f.eks til tofudeller med squash.
- Velbekomme