Bagt gulerodskagegrød er endnu en skøn forkælelses morgenmad.
Helt enkelt er det bagt havregrød, som smager af gulerodskage takket være revne gulerødder og krydderier som kanel, kardemomme, ingefær og muskatnød.
Hvis det står til min mand, vil han gerne spise gulerodskagegrød hver morgen alle ugens syv dage.
Det var i hvert fald hans kommentar, da vi spiste bagt gulerodskagehavregrød til morgenmad både lørdag og søndag i den forgangne weekend 😀
Selve grøden består af havregryn, gulerødder, æble, rosiner, krydderier og plantemælk.
På toppen er der sprødt knas af nødder og kerner, som vendes med kokosolie og ahornsirup.
Som tilbehør har vi valgt at spise yoghurt og frisk frugt.
Det er vitterlig en skøn, skøn morgenmad.
Jeg har hentet inspiration til denne morgenmadsret hos Louise Vindahl og David Frenkiel
Opskriften er fra bogen, “Green Kitchen derhjemme”.
Hvis ikke du allerede kender Louise og David og deres grønne madunivers “Green Kitchen Stories”, har du rigtig meget skøn inspiration til gode. De er absolut værd at tjekke ud.
Jeg forestiller mig, at gulerodskagegrøden sagtens kan forberedes dagen før og bages næste morgen. Min mand og jeg har dog kun prøvet at lave det hele om morgenen, og så tager det ca en time med forberedelse og bagning, før morgenmaden er klar til at spise.
Næste gang, jeg skal stå for en brunch, har jeg planer om at bage gulerodskagegrød, som jeg portionsanretter i små ramekiner eller muffinsforme. Jeg vil forberede dem aftenen før, bage dem på dagen, og pynte dem med frugt før servering. Jeg forestiller mig, at gulerodskagegrøden med dens forkælelseskaliber vil overraske og glæde mine brunchgæster.
Du kan læse et indlæg og finde en opskrift på bagt havregrød med bær, frugt og knas HER
Du kan finde alle mine veganske morgenmadsretter under kategorien vegansk morgenmad HER
Opskrift på bagt gulerodskagegrød:
Ingredienser
Gulerodsgrødlaget
- 2 spsk chiafrø (+ 1dl vand = chiaæg)
- 5 dl plantebaseret mælk (efter eget valg)
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk stødt kanel
- ½ tsk stødt kardemomme
- ½ tsk stødt muskatnød
- ½ tsk stødt ingefær
- ½ tsk stødt vanilje
- 1 nip havsalt
- 200 g gulerødder (skrællede)
- 1 æble (ikke skrællet)
- 1 håndfuld (50g) rosiner
- 200 g havregryn
Topping
- 150 g nødder (frit valg evt en blanding)
- 100 g græskarkerner (eller solsikkekerner)
- 3 spsk ahornsirup
- 2 spsk jomfrukokosolie
Sådan gør du
Grødlag
- Start med at lave chiaægget. Rør 2 spsk chiafrø med 1 dl vand og lad det trække i køleskabet 15 min.
- Varm ovnen op til 175 grader (160 gr. varmluft), og smør et rektangulært fad (30 x 20 x 5cm) eller en rund bageform (diameter 25 cm).
- Riv gulerødder og æble fint. Bland dem med mælk og krydderier.
- Kom rosiner og havregryn i. Rør det hele godt sammen. Tilsæt chiaæg og rør godt .
- Fordel blandingen i det smurte fad.
Topping
- Hak de valgte nødder groft, tilføj kerner, ahornsirup og kokosolie. Brug evt fingrene til at blande toppingen med, så alle nødder og kerner er dækket.
- Fordel pynten over grøden og bag den i 35-40 minutter til pynten er gylden og sprød.
- Server retten varm med yoghurt og evt frisk frugt.
4 Comments
Tusind tak for den herlige opskrift Går straks igang 😉 Rigtig god weekend.
Kh. Lene
Hej Lene
Tak for din kommentar 😀
Velbekomme og også rigtig god weekend til dig.
Kærlig hilsen Helle
Mange tak for opskriften glæder mig til at prøve den
Hej Mie
Tak for din kommentar 😀
Velbekomme – håber den falder i god jord 🙂
Kærlig hilsen Helle