Disse skønne og mættende efterårs salater er beviset på, at alle årstider har deres charme.
Lige nu glædes jeg over, at jeg igen skal til at sætte salaterne på ugens madplan med råvarer, som er i sæson. Derfor gendeler jeg opskrifterne, som godt kan forsvinde i mængden.
Fælles for salaterne er, at de egner sig som tilbehør til næsten alt – til tærter, frikadeller, bøffer, suppe osv. Fælles er også, at de egner sig som selvstændige retter f.eks med en klat hummus og noget godt brød, hvilket enstemmigt er et sikkert favoritmåltid hos os.
Opskrift på seks skønne efterårs salater:
Kålsalat med bagte rodfrugter:
Kålsalat med bagte rodfrugter
Glutenfri. I denne salat kan man få brugt evt. rester af kål og rodfrugter. Bland de kål, du har - eller har lyst til. Bag de rodfrugter, du har - eller har lyst til. Sød med de tørrede frugter, du har - eller har lyst til. Føl dig fri til at improvisere 🙂
Tilbehør til salaterne kan være ovnristet brød og hummus.
Vi bruger rugbrød eller andet groft brød, som vi smører med enten pesto eller olivenolie, drysser med lidt flagesalt og bager i ovnen ved 180 gr. varmluft i ca 10 minutter.
I forgangne weekend lavede jeg salat med bagt butternutsquash, og selvom jeg godt kender salaten, tog jeg mig selv i at tænke, at den var overraskende god 😀
Næste salat i madplanen må blive kålsalat med bagte rodfrugter og hummus.
Jeg bliver altid SÅ “lækkersulten” når jeg skriver indlæg om mad 😉