Lige nu er der sol og sommer over Danmark. Så får jeg lyst til at lave veganske sandwich og tage på picnic i det blå.
Vores første picnic i år faldt i starten af maj, hvor bøgen lige var sprunget ud. Vi tog min mands datter og vores engelske svigersøn med til Skamlingsbanken ved Kolding. Vi gik gennem smuk lysegrøn bøgeskov fra Skamlingsbanken og ned til stranden med aftensmaden i en picnickurv på en helt almindelig hverdagsaften. Sådan nogle ture holder jeg rigtig meget af.
Vegansk picnic er i grunden ikke så svært, og denne picnickurv kom til at indeholde sandwich lavet med Foccacia med rosmarin. Nogle fyldt med ærtespread, og nogle med vegansk “æggesalat” lavet af quinoa. Hertil gulerodsstave og vandmelon.
Når jeg laver sandwich til flere, gør jeg alle ingredienserne klar først, hvorefter jeg laver sandwich på samlebånd 🙂
Vegansk æggesalat er en af Månebarnets opskrifter. Luna Månebarn kalder salaten for Vegansk Quinoa-salat, hvilket det nemlig er. Den minder i udseende utrolig meget om æggesalat.
Første gang, jeg lavede den til et frokostbord, var vores unge mennesker ret tydelige med, at den var et HIT. Derfor måtte den afprøves i en sandwich.
Den skal helt sikkert også prøves, når det bliver jule- og påskefrokosttid igen.
Jeg bruger hjemmebagt Foccacia med rosmarin til vores sandwich. Hvis du har et yndlingsbrød eller -flutes, som du plejer at bruge, så brug endelig det. Picnic-mad må gerne være “Det nemme måltid” 🙂
Sandwichene kan også fyldes med humus eller kidneybønnepostej.
Først lige lidt billeder af sandwich-fabrikationen med både quinoa-salat-sandwich og ærtespread-sandwich, og herefter kommer opskriften på Vegansk Quinoa-salat:
Opskrift på Vegansk Quinoa-salat:
Ingredienser
- 1 dl kogt kold quinoa (hvid, rød eller sort)
- ½ dl plantefløde (evt. ½ sojayourt, ½ plantefløde)
- 1 spsk citronsaft/citrusuniversal
- 2 tsk Dijonsennep
- 1 tsk tørret dild
- 1 tsk karry
- 2 syltede agurker (i tern)
- 1 lille rødløg (i fine tern)
- 1 lille gulerod (i fine tern for knas og farveorgie)
- salt og peber
Sådan gør du
- Kom plantefløde (du kan sagtens anvende sojayoghurt, eller en kombination af sojayoghurt og plantefløde, for en mere kalorielet udgave), citronsaft og sennep i en skål, og smag til med krydderierne.
- Tilsæt derefter finthakket løg og syltede agurker i tern.
- Kom også den kolde, kogte quinoa i (både hvid, rød eller sort kan anvendes), og smag evt. til med mere salt og krydderier.
- Pynt evt. med tomater eller purløg eller begge dele
- Server det til rugbrød eller andet brød. Egner sig god som pålæg til sandwich.