Antal: 4
Opskriften er fra bogen "Green Kitchen Rejser"
Ingredienser
Krydderibundt
- 1 stang kanel
- 2 hele nelliker
- 2 kardemommekapsler
- 1 tsk spidskommenfrø (eller ½tsk støt spidskommen)
- 1 tsk korianderfrø (eller ½tsk støt koriander)
- 1 tsk ingefær (fintrevet frisk)
Chutney
- 1 moden mango
- 1 lille håndfuld rosiner
- 1 3/4 dl vand
- 4 spsk æblecidereddike
- ½ tsk tørrede chiliflager (eller mere efter behag)
- 2 spsk agavesirup (eller ahornssirup)
- ½ tsk havsalt
Sådan gør du
- Kom samtlige krydderier i et tefilter, eller bind dem sammen i et stykke ostelærred.
- Skræl og udsten mangoen og skær den i mindre stykker.
- Læg krydderiposen i en kasserolle sammen med mangokødet og rosinerne. Hæld vandet over, og bring det hele i kog ved middel varme. Sku ned for varmen, og lad chutneyen simre stille i 10 minutter under jævnlig omrøring
- Tilføj nu eddike, chili, sirup og salt, læg låg på og lad den simre videre i 30 minutter, til den er tyk og udkogt. Smag om nødvendigt til med mere sirup, salt eller eddike.
- Lad chutneyen køle helt af, og hæld den derefter i en tætsluttende beholder. Den kan holde sig i køleskabet et par uger.
- Egner sig godt som emne til tapas som følge til koftas
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!