Antal: 4
Glutenfri. Opskriften er fra Kirsten Skaarups bog: "Klimakærlige frikadeller, bøffer, pateer & postejer".
Ingredienser
- 150 g mungbønner (kan erstattes af linser)
- 75 g hasselnødder
- 100 g løg
- 4 fed hvidløg
- 2 store blade grønkål (evt. erstattes med spinat)
- 2 spsk kokosolie (eller olivenolie)
- ca. 1½ dl havrefløde (eller anden plantefløde)
- 2 spsk snittet estragon (eller anden krydderurt)
- 1 plade noritang (kan undlades)
- Havsalt og friskkværnet peber
- 1 økologisk lime
- ca. 2 spsk Tamari -soja
Sådan gør du
- Skyl bønnerne, og kog dem møre ca. 20 minutter (de skal ikke udblødes). Afdryp dem.
- Hak hasselnødderne, de to slags løg og grønkålen.
- Rist hasselnødderne gyldne på en tør pande. Tilsæt olie, de to slags løg og grønkålen. Svits til løgene er let gyldne.
- Purér bønnerne, fløden og de svitsede ingredienser med den valgte krydderurt, smuldret tang (eller klippet i stykker) og et lille drys salt og peber.
- Riv ca. 1 tsk skal af limefrugten og rør den i postejen sammen med 1-2 spsk limesaft og tamari.
- Smag postejen godt til med den valgte krydderurt, lime og tamari. Kom postejen i rene glas.
- Velbekomme - Mmm!
Noter
Gør sig fantastisk på et frokostbord og er egnet til Food prepping.
Der bliver to ½ liters glas, som vist på billederne.
Opbevares i rene lukkede glas i køleskabet en lille uges tid.
Kan fryses. Opskrift fra Kirsten Skaarup: ”Klimakærlige frikadeller, bøffer, pateer & postejer”. www.kirstenskaarup.dk
Der bliver to ½ liters glas, som vist på billederne.
Opbevares i rene lukkede glas i køleskabet en lille uges tid.
Kan fryses. Opskrift fra Kirsten Skaarup: ”Klimakærlige frikadeller, bøffer, pateer & postejer”. www.kirstenskaarup.dk
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!