Hermed et bud på skønne retter til påskebordet.
Indlægget er tænkt som inspiration til forkælelsesmad i påsken. Der er links til alle opskrifterne og en gendeling af en opskrift på vegansk chokoladedessert. En dessert, som fortjener at blive udråbt til påskedessert. Jeg tænker altid på påskeæg, når jeg spiser denne chokoladedessert. Den er kompakt og cremet på den lækre måde, skal serveres i små glas/kopper og nydes i små mundfulde. Ideel afslutning på en påskefrokost.
Retter til påskebordet:
Tre helt fantastiske pålæg til ethvert frokostbord, hvor man ønsker at kræse 😀
Du kan læse et indlæg og finde links til opskrift på vegansk tunsalat, vegansk makrelsalat og karrykikærtesalat HER
Du kan læse et indlæg og finde en opskrift på Indiske dosa-blinis HER
Du kan læse et indlæg og finde en opskrift på spinatroulader med læx HER
Du kan læse et indlæg og finde en opskrift på boghvedeblinis med quinoarogn HER
Du kan læse et indlæg og finde en opskrift på ærtetærte med tunsalat HER
Endnu en god grund til at lave læx. En portion læx er der nemlig nok til de tre viste serveringer; indiske blinis, spinatroulade med læx og denne spinattærte 😀
Du kan læse et indlæg og finde en opskrift på spinattærte med læx HER
Alt lækker mad fortjener vel at blive serveret i påsken. Alligevel forbinder jeg udvalgte retter mere med påske end alle øvrige retter. Rodfrugtereder med hummus og falafler er årets nye påskeret hos os. Jeg håber på tid til at dele opskriften måske på fredag 🙂
Opskrift på chokoladedessert med silketofu:
Ingredienser
- 160-200 g mørk chokolade (>70% gerne 85-92%)
- 600 g silketofu (Svarer til to kartoner)
- 150 g ahornsirup
- 1 lime (økologisk) (reven skal af limefrugten)
- 1 lille tsk vaniljepulver
- 1 spsk mørk Rom (evt. kahlua - kan undværres)
- 1 knivspids tørret chiliflager
- 1 knivspids salt
Sådan gør du
- Smelt chokoladen over vandbad under jævnlig omrøring.
- Afdryp tofublokken og kom den i en foodprocessor.
- Kom de øvrige ingredienser (ikke chokoladen) i og blend i 1-2 minutter.
- Tilføj den smeltede chokolade, og blend indtil desserten er "Silky and combined" Et par minutter 🙂
- Fordel desserten i 5-6 små skåle - eller som Jamie Oliver foreslår - kan du komme desserten i små moccakopper eller søde små glas - hvad du nu har - for at gøre det "extra special"
- Sæt i køleskab 15 min. før servering. for at "sætte sig". Kan også laves flere timer før servering og opbevares i køleskab.
Noter
Server evt. med drys af fintskåret frisk frugt eller bær, nødder eller lignende.
2 Comments
Det lyder spændende med dine “kaviar”. Hvis man ikke lige orker eller har tid til at lave dem selv, så har Føtex lækre tang-“kaviar” i sort og rød.
Hej Amelie
Tak for din kommentar. Du har helt ret i at Caviart sagtens kan bruges på blinis.
Jeg kendte ikke til tangkaviar, da jeg “opfandt” quinoarogn for omkring 4 år siden.
Jeg laver stadig quinoarogn til disse blinis men bruger Caviart til pynt på andre serveringer.
God påske 🙂
Hilsen Helle