Retter til påskebordet

Hermed et bud på skønne retter til påskebordet.
Indlægget er tænkt som inspiration til forkælelsesmad i påsken. Der er links til alle opskrifterne og en gendeling af en opskrift på vegansk chokoladedessert. En dessert, som fortjener at blive udråbt til påskedessert. Jeg tænker altid på påskeæg, når jeg spiser denne chokoladedessert. Den er kompakt og cremet på den lækre måde, skal serveres i små glas/kopper og nydes i små mundfulde. Ideel afslutning på en påskefrokost.

Retter til påskebordet:

Luksus pålæg
Luksus pålæg

Tre helt fantastiske pålæg til ethvert frokostbord, hvor man ønsker at kræse 😀
Du kan læse et indlæg og finde links til opskrift på vegansk tunsalat, vegansk makrelsalat og karrykikærtesalat HER

Blinis
Indiske blinis med dildcreme og læx / cremefraiche og quinoarogn / fetacreme og radisser.

Du kan læse et indlæg og finde en opskrift på Indiske dosa-blinis HER

Spinatroulader
Spinatroulader med læx

Du kan læse et indlæg og finde en opskrift på spinatroulader med læx HER

Boghvedeblinis med quinoarogn
Boghvedeblinis med quinoarogn

Du kan læse et indlæg og finde en opskrift på boghvedeblinis med quinoarogn HER

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 
Ærtetærte med vegansk tunsalat
Ærtetærte med vegansk tunsalat
ærtetærte med tunsalat
Mini-ærtetærte med tunsalat portionsanrettet

Du kan læse et indlæg og finde en opskrift på ærtetærte med tunsalat HER

Spinattærte med dildcreme og røget læx
Spinattærte med dildcreme og læx

Endnu en god grund til at lave læx. En portion læx er der nemlig nok til de tre viste serveringer; indiske blinis, spinatroulade med læx og denne spinattærte 😀
Du kan læse et indlæg og finde en opskrift på spinattærte med læx HER

Læx - vegansk laks af gulerødder
Glutenfri. Røgmarinerede gulerødder, som minder om og kan bruges som røget laks.
Se opskriften
Røgmarinerede gulerødder
Smørepålæg til morgenbordet
Lækre smørepålæg til morgenbordet: Cashewnøddeost, nutella, svedske-mandelmarmelade.
Cashewnøddeost
Glutenfri. Kunne også kaldes cashew-ella, fordi den smagsmæssigt minder mere om en hvid nutella end om ost 😉
Se opskriften
Cashewnøddeost
Nutella
Hjemmelavet Nutella - så er det næsten sundt 🙂
Se opskriften
Nutella
Sveske-mandelmarmelade
Glutenfri. Opskriften er fundet hos Vestjysk højskole. Så enkelt - og så velsmagende 🙂
Se opskriften
Svedske-mandelmarmelade

Alt lækker mad fortjener vel at blive serveret i påsken. Alligevel forbinder jeg udvalgte retter mere med påske end alle øvrige retter. Rodfrugtereder med hummus og falafler er årets nye påskeret hos os. Jeg håber på tid til at dele opskriften måske på fredag 🙂

Opskrift på chokoladedessert med silketofu:

Chokoladedessert

Vegansk chokoladedessert

Ret: Dessert
Keyword: Glutenfri
Antal: 5
Glutenfri. Illustrationerne viser ½ portion, som jeg har lavet første gang for at afprøve desserten 🙂 Opskriften er fundet hos Jamie Oliver.

Ingredienser

  • 160-200 g mørk chokolade (>70% gerne 85-92%)
  • 600 g silketofu (Svarer til to kartoner)
  • 150 g ahornsirup
  • 1 lime (økologisk) (reven skal af limefrugten)
  • 1 lille tsk vaniljepulver
  • 1 spsk mørk Rom (evt. kahlua - kan undværres)
  • 1 knivspids tørret chiliflager
  • 1 knivspids salt

Sådan gør du

  • Ingredienser til vegansk chokoladedessert
  • Smelt chokoladen over vandbad under jævnlig omrøring.
  • Afdryp tofublokken og kom den i en foodprocessor.
  • Kom de øvrige ingredienser (ikke chokoladen) i og blend i 1-2 minutter.
  • Tilføj den smeltede chokolade, og blend indtil desserten er "Silky and combined" Et par minutter 🙂
  • Fordel desserten i 5-6 små skåle - eller som Jamie Oliver foreslår - kan du komme desserten i små moccakopper eller søde små glas - hvad du nu har - for at gøre det "extra special"
    Vegansk chokoladedessert
  • Sæt i køleskab 15 min. før servering. for at "sætte sig". Kan også laves flere timer før servering og opbevares i køleskab.

Noter

Hvis desserten laves dagen før, kan der udskilles lidt væske fra desserten, som dog ingen betydning har for smag og konsistens.
Server evt. med drys af fintskåret frisk frugt eller bær, nødder eller lignende.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

2 Comments

  1. Det lyder spændende med dine “kaviar”. Hvis man ikke lige orker eller har tid til at lave dem selv, så har Føtex lækre tang-“kaviar” i sort og rød.

    • Helle Reply

      Hej Amelie
      Tak for din kommentar. Du har helt ret i at Caviart sagtens kan bruges på blinis.
      Jeg kendte ikke til tangkaviar, da jeg “opfandt” quinoarogn for omkring 4 år siden.
      Jeg laver stadig quinoarogn til disse blinis men bruger Caviart til pynt på andre serveringer.
      God påske 🙂
      Hilsen Helle

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate