Juleservering af vegansk stjerneskud er mit bud på en Corona-rigtig servering til en julefrokost.
“Hvordan opfører man sig mest Coronarigtigt, hvis det skulle lykkes at samles med en mindre flok familie eller venner til en julehygge frokost eller middag?”
Jeg tænker portionsanrettet mad, og her er vegansk stjerneskud en helt oplagt ide.
Der er links til opskrifter på ingredienserne til stjerneskud i dette indlæg.
Jeg har planlagt 2 små julemiddage i december med tanke på at lave portionsanrettet mad.
Først en frokost med to ældre mennesker, som vi hvert år holder en lille julefrokost sammen med.
Og dernæst en middag med et hold venner, som vi spiser hverdagsmad sammen med henover året.
Til begge middage havde jeg planer om juleservering af vegansk stjerneskud.
Ingen af sammenkomsterne er dog blevet til noget på grund af Corona.
Ideen om portionsanrettede veganske stjerneskud har gjort mig lækkersulten efter netop stjerneskud. Derfor lavede jeg dette lille fadfuld stjerneskud til min mand og mig i går.
NØJ!! Det var lækkert. Total forkælelse og en livret 😀
Foodstyling:
“Hvordan får jeg veganske stjerneskud til at se mest lækre og indbydende ud på billede?”
Foodstyling er ret tidskrævende. Og måske netop fordi stjerneskuddet smager så sygt lækkert, er det svært at fange denne lækkerhed på et billede – Billedet må gerne rumme oplevelsen af at spise det 🙂
Du kan læse et mere uddybende indlæg om vegansk stjerneskud HER
Du kan hente endnu mere inspiration til stjerneskud hos Kirsten Skaarup HER
Opskrifter til vegansk stjerneskud:
Ingredienser
Brød, "fisk" og remoulade
- Brød efter frit valg (evt. ristet)
- 1 portion nødde-panerede auberginer
- 1 portion panerede pastinakker
- 1 portion remoulade (evt. købe)
- lidt mayonnaise (eller smørbar)
- lidt grønt (rucola, feldsalat, salat, finthakket palmekål o.l)
Forslag til pynt - lad fantasien og køleskabet råde.
- tomater
- rød peber
- tangkaviar
- 1 lille dåse hvide asparges (eller friske hvide / grønne)
- karse (eller spirer)
- evt. agurk
- evt. kapers
- citron (i tynde skiver)
Sådan gør du
- Smør brødet med mayonnaise eller smørbar, og kom rucola, finthakket palmekål eller andet grønt på.
- Læg nu en stor nødde-paneret aubergineskive på brødet. Ved mindre aubergineskiver eller til en meget sulten person, kan der evt. lægges to skiver.
- Kom en pæn klat remoulade på auberginen og top med panerede pastinakker.
- Pynt med tomater, kaviar, karse/spirer, citronskiver etc.
- Her serveret til aftensmad med gulerodsråkost. Velbekomme
- Ved flere stjerneskud lav dem da på samlebånd 😉
- Lav evt. lidt sidepynt på tallerkenen.
Noter
Du kan finde en opskrift på panerede pastinakker HER
Du kan finde en opskrift på hjemmerørt vegansk remoulade HER
Vegansk stjerneskud er glad mad. Tænk at kunne lave så smuk en servering, som tilfredsstiller så mange sanser. Hos os er vi glade 😀
Jeg glæder mig til at servere vegansk stjernskud for venner og den øvrige familie.