Antal: 4
Dejen er Inspireret af Englerod. Der bliver 3 pizzaer (eller to store).
Ingredienser
Rødbedepizzadej
- 10 g gær
- 1 tsk havsalt
- 3 dl lunken vand
- 4 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 1 spsk kokossukker (eller rørsukker)
- 1 lille rødbede
- ca 500 g fuldkorns speltmel (eller durummel(f.eks kamutmel))
Pizzafyld
- ½-1 kg jordskokker (renset og skåret helt tyndt.)
- 1 portion pesto
- salt
- Frisk rosmarin (skåret fint)
- ekstra jomfruolivenolie
- vegansk parmesan
- evt. valnødder (grofthakkede)
Vegansk parmesan
- 1 håndfuld cashewnødder
- 3-4 spsk gærflager
- ½ tsk hvidløgsgranulat
- 1 knivspids røget paprika
Sådan gør du
- Start med dejen:
- I en skål røres gæren ud med salt og lunken vand.
- Olivenolie og sukker tilsættes.
- Rødbeden skrælles, rives fint og røres med i skålen.
- Tilsæt herefter rigeligt med mel under omrøring, indtil dejen kan æltes med hænderne.
- Drys rigeligt med mel på et rent bord og ælt dejen godt igennem med hænderne, indtil den er smidig og homogen.
- Har du en røremaskine, kan du også ælte dejen deri et godt stykke tid.
- Lad dejen hæve tildækket i en skål ved stuetemperatur en times tid.
- Mens dejen hæver, gøres fyldet klar.
- Vask jordskokkerne, skræl dem evt. og skær dem meget tyndt. Læg dem evt. i vand tilsat lidt citronsaft (hvis de skal vente et stykke tid)
- Lav vegansk parmesan ved at hakke alle ingredienser i en minihakker, til det ligner parmesan.
- Hak rosmarin og valnødder.
Samling af pizza
- Ælt dejen igennem og del den i 3 portioner.
- Rul dejen ud til en pizzabund og placer den på en bageplade med bagepapir.
- Smør et lag pesto ud over pizzabunden.
- Dæk pizzaen med jordskokkeskiver, drys med salt, rosmarin, olie, valnødder og vegansk parmesan.
- Bages ved 200 grader (185 grader varmluft) (vores ovn har et pizzaprogram (190 grader), hvor undervarmen gør bunden særlig sprød). Bages 16-20 minutter.
- Velbekomme.
Noter
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!