Antal: 2
Glutenfri. Portionen rækker til 2 portioner (i størrelse som illustreret) eller 4 små desserter / brunch-portioner. Opskrift er fra bogen: "Green Kitchen Derhjemme" at Luise Vindahl og David Frenkiel.
Ingredienser
Chiagrød
- 2½ dl usødet plantemælk (frit valg)
- 3 spsk chiafrø
- 1/4 tsk vaniljepulver
- 1 spsk ahornssirup (kan undlades)
- ½ lime (skal og saft)
Hindbærmousse
- 200 g Hindbær (friske eller optøede)
- 1 lille spisemoden avocado (el. ½ stor) (eller 50 g frossen avocado (kan kommes i frossen))
- 4 store bløde dadler (uden sten)
Topping
- 1 spsk nødde-/mandelsmør pr person (eller peanutbutter)
- frugt eller bær (efter eget valg, kan være jordbær, hindbær, blåbær, mango, kirsebær æble, pære, blommer, vindruer eller hvad du har - følg gerne årstidens udvalg.)
- evt. hakkede nødder (efter eget valg- valnødder er særligt sunde 😉 )
Sådan gør du
Chiagrød
- Start med chiagrøden:
- Kom chiafrø, vanilje og evt. ahornsirup i en skål. Tilsæt mælk og rør det godt sammen. Rør flere gange rundt i blandingen i løbet af de første 10 minutter, så der ikke dannes klumper.
- Lad chiagrøden trække i køleskabet i mindst 30 minutter, gerne natten over.
- Chiagrøden er færdig, når der er udviklet en geléagtig masse omkring hvert chiafrø, og blandingen har fået en tyk og geléagtig konsistens.
- Hvis chiagrøden skal holde sig i flere dage, kan det betale sig at hælde den på glas med et låg, der slutter tæt. Grøden holder sig frisk et par dage i køleskabet, hvis glasset ikke åbnes.
- Inden servering røres reven skal og saft af ½ lime i den færdige chiagrød. Stil grøden til side mens du laver hindbærmousse.
Hindbærmousse
- Hvis du bruger frosne hindbær, kan du lade dem tø op sammen med dadlerne, der skæres i mindre stykker. Herved opsuger dadlerne hindbærsaft og bliver lidt blødere. Hvis du ikke kan få bløde dadler, kan du lægge tørrede dadler i blød i vand i 20 minutter.
- Kom alle ingredienserne til hindbærmoussen i en blender, og kør til den har en glat konsistens.
Topping
- Vask og klargør din valgte topping
Samling af chiaparfait
- Fordel chiagrøden i bunden af 2 glas ( 4 til små brunchportioner). Skræl kiwi og skær den i fine skiver. Pynt med kiwiskiver fordelt på siderne i glasset. De kan stikkes lidt ned i chiagrøden. ukurrente kiwistykker (enderne af kiwi) kan bare lægges ovenpå chiagrøden.
- Fordel hindbærmoussen over.
- Top med en spsk. nøddesmør og pynt bær eller andet frugt og gerne et drys hakkede nødder. På billedet er parfaiten pyntet med peanutbutter, mango, kirsebær, solbær, ribs og et drys hakkede paranødder MUMS 😀
- Hvis du planlægger at tage små chiaparfait med til kolleger eller brunch med familie/venner. Kan du lave dem næsten færdige aftenen før og opbevarer dem i køleskabet natten over - vent med at komme frugt på toppen til selve dagen.
- Her serveret som del af en julebrunch med vores børn.
Noter
Vi starter altid aftenen før med at lave chiagrød og komme dadler og hindbær i en tallerken, som tør op i køleskabet henover natten. Næste morgen kommer jeg lime i chiagrøden og fordeler den i glas. Min mand laver hindbærmousse, og jeg skærer topping.
Parfaiten kan laves klar uden topping flere timer før servering (opbevares i køleskabet), Toppingen kan også klargøres på forhånd (brug citronsaft til feks æbler og pære), så det er hurtigt og nemt at toppe morgenmaden / desserten lige før servering.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!