Æblepuré

Vinterforråd med æbler

Æblepuré

Ret: Tilbehør
Antal: 4
Opskriften er fundet i bogen "Deliciously Ella" skrevet af Ella Woodward. At der står til 4 personer giver ingen mening i denne opskrift 😉

Ingredienser

  • 20 røde æbler
  • 3 spsk ahorsirup (eller daddelsirup)
  • lidt vand
  • evt. lidt kanel (kan undværres)

Sådan gør du

  • Jeg går ikke så højt op i om det lige er 20 æbler, men skræller de æbler, jeg har.
    Ananasæbler
  • Skræl æblerne, udtag kernehus og skær i mindre stykker.
    Ananasæbler
  • Kom et par cm vand i bunden af gryden.
  • Kog ved lav varme i 20-40 minutter (med låg på ). Indtil æblerne er meget bløde. Rør jævnligt i gryden.
    Æblepuré
  • Hæld evt. overskydende vand fra.
  • Tilføj ahornsirup og evt. kanel. Blend æblerne til puré. Smag til om sødmen er passende (hvis du som jeg bruger flere æbler end angivet). Jeg bruger ikke kanel. Køl puréen af.
    Æblepuré
  • Kom i en lufttæt beholder og opbevar i køleskab i op til 5 dage. Eller kom på glas og frys puréen.
    Æblepuré

Noter

Hos os fungerer det godt at fryse puréen i små glas, fordi det tit er mindre portioner puré, der er brug for, hvis det skal bruges til ægge-erstatning. Eller hvis vi vil bruge æblepuré til at komme på vores morgengrød, så er et lille glas også passende til 2 x morgengrød.
Foruden æblepuré fryser vi også større portioner af usødet æblegrød, kogt på Philippa-æbler, som vi bruger til regulær æblegrød og gammeldags æblekager m. m.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!

Veganermors Veganske Tærter
Få min e-bog!

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få Veganermors Veganske Tærter

Invalid email address
Der kan gå lidt tid, før du får mails (bekræftelse + download link). 
Du kan afmelde nyhedsbrevet til enhver tid. 

Kommentér

Opskrift Vurdering




Navigate