Antal: 4
Glutenfri ved glutenfri tilbehør, som kan være brød og salat eller måske pizza. Opskriften på suppen er fundet i bogen "Superfoods 24/7" af Jessica Nadel, som skriver indledende til opskriften: "En lysegrøn suppe fuld af grønkål, der giver dig masser af fibre, proteiner og knoglestyrkende calcium. Rig, varmende og cremet".
Frisk grønkål kan formentlig erstattes af frossen grønkål - det har jeg dog ikke selv afprøvet.
Ingredienser
Suppen
- 1 spsk kokosolie
- 120 g løg (hakket)
- 425 g grønkål (ribbes og hakkes)
- 1 l grøntsagsbouillon (evt. Herbamare)
- 300 g bælgede ærter (evt. fra frost)
- 1 lille kartoffel / eller tilsvarende knoldselleri (skrællet og i tern)
- 1 ds kokosmælk (400g)
- Havsalt og friskkværnet peber
- 1-2 spsk æblecidereddike
Topping
- Lidt jomfru olivenolie eller hampefrøolie.
- 1 håndfuld græskarkerner (ristede)
- lidt hakket persille (kan udelades)
Cashewcreme (er også topping)
- 85 g rå cashewnødder (Udblødt 4-6 timer)
- 1 tsk citronsaft
- 1 tsk ahornsirup
- 4-6 spsk vand (eller mere til passende konsistens.)
- ½-1 spsk friskrevet peberrod (kan udelades)
Sådan gør du
Suppe
- Varm kokosolien i en stor gryde ved middelhøj varme, og steg løgene, til de er bløde og begynder at blive let gyldne, cirka 4-5 minutter.
- Tilsæt grønkål og 250ml bouillon, og kog i 2 minutter under konstant omrøring.
- Tilsæt ærter, kartofler, den resterende bouillon og skru op for varmen, så suppen bringes i kog. Skru ned til middel varme, og kog under låg i 12-15 minutter.
- Blend suppen til en glat konsistens ved hjælp af en stavblender eller en almindelig blender - en blender med høj effekt er bedst til en silkeagtig og glat konsistens. Ved brug af almindelig blender, blend da evt suppen af et par omgange. Hæld suppen tilbage i gryden (evt. i en mindre gryde)
- Tilsæt kokosmælk og varm suppen igennem. Smag til med salt og peber og juster herefter smagen med æblecidereddike. Hold evt. suppen varm på kogepladen indtil servering.
- Rist græskarkernerne på en tør pande.
Cashewcreme
- Dræn de iblødsatte cashewnødder, og kom alle ingredienser i en foodprocessor. Blend cremefraichen til en cremet og næsten hældbar konsistens.
- Tilsæt evt. revet peberrod ½-1 spsk, smag til efter dine præferencer.
Servering
- Server suppen i skåle med 2-3 tsk cashewcreme, et par dråber olivenolie eller hampefrøolie af højkvalitet, et drys ristede græskarkerner + evt. et drys persille.
- Velbekomme
Noter
Super dejlig suppe evt. serveret som forret, evt. portionsanrettet, eller som hovedret ledsaget af kålsalat og et godt brød med smørelse eller en sund variant af pizza.
Må jeg anbefale at servere suppen sammen med jordskokkepizza og hvidkålssalat 😀
Suppe, topping og hvidkålssalat kan laves i god tid. Pizzaerne kan være gjort klar til bagning, og bages lige før servering. MUMS!
Må jeg anbefale at servere suppen sammen med jordskokkepizza og hvidkålssalat 😀
Suppe, topping og hvidkålssalat kan laves i god tid. Pizzaerne kan være gjort klar til bagning, og bages lige før servering. MUMS!
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!