I dette indlæg deler jeg links til opskrifter på 10 af vores skønneste efterårssupper. Der er også en opskrift på viste skønne grønne suppe med broccoli og spinat. Det er alle sammen supper, som jeg særligt får lyst til at lave og nyde, når efteråret trænger sig på. Indrømmet at jeg også laver dem, når det bliver vinter og forår. Måske fordi jeg er kommet ind i en god vane henover efteråret 🙂
“Hvad er det lige, jeg synes supper kan?”
Skal jeg være helt ærlig, har supper ikke tiltalt mig så meget de første 3-4 årtier år af mit liv. – Sån lidt kedelig spise. Men nu har jeg lært at sætte stor pris på det, som supper kan. Måske fordi jeg har mødt nye typer grøntsagssupper med skøn toppings, som virkelig tilfredsstiller mange sanser. Måske fordi jeg har et mere fokuseret ønske om at spise meget grønt – helst en bred vifte af grøntsager. Og det er netop det, supper kan – forene sundhed, variation, velsmag og velvære.
Et smukt suppemåltid med farvestrålende, velsmagende suppe, ledsaget af lækker toppings, en skøn salat eller andet grønt og en variation af brød – ER et meget tilfredsstillende måltid 😀
11 skønne efterårssupper:
Supperne vises ikke i prioriteret rækkefølge. Alle 11 supper er yndlingssupper og kan hver især noget helt særligt. Vi får dem lidt på skift og efter, hvad have og køleskab kan byde ind med. Jeg vil starte med denne dejlige grønne suppe med broccoli og spinat, som vi lige har nydt, og som har lagt hovedbillede til dette indlæg.
Broccoli-spinat suppe med nøddetopping og fritter:
Jeg har hentet inspiration til Broccoli-spinatsuppe med nøddetopping og fritter hos Vanløse Blues, og der er en opskrift i dette indlæg.
Sortbønnesuppe med Nachos:
Rødbedesuppe med krydrede kikærter, Tahindressing og persille:
Cremet sellerisuppe med svampetopping:
Grønkål-ærtesuppe med kokos og cashewcreme:
Hokkaidosuppe med sesamkål:
Tomatsuppe med hvide bønner og pasta:
Jordskokkesuppe:
Kikærte-sellerisuppe med svampetopping:
Minestrone med bladselleri og rosenkål:
Spicy Bombay linsesuppe:
Disse 11 supper er fantastisk hverdagsmad, som også egner sig helt fortrinligt til gæstemad. Faktisk er suppe et rigtig godt valg, hvis man skal holde middag med f.eks. nogle ikke-veganere. Det er min erfaring, at vi og vores ikke-veganske venner har en fælles forståelse for suppe. Der behøves ikke forklares så meget, og i stedet kan vi kan samle os om at spise, og drøfte andre spændende emner 🙂
Håber dette indlæg kan inspirere dig til at lave suppe.
I mit næste blogindlæg deler jeg ideer til lækkert tilbehør til supperne.
…Og nu til opskriften på broccoli-spinatsuppe 😀
Opskrift på Broccoli-spinatsuppe med nøddetopping og fritter:
Ingredienser
Suppe
- 1 stor broccoli (inkl. stokken i små buketter)
- 400 g frisk spinat
- 1 løg (finthakket)
- 2 fed hvidløg (finthakket)
- Olivenolie (Til svitsning)
- 1 ds hvide bønner eller grønne linser(forkogte) (kan udelades.)
- 1 l grøntsagsbouillon
- 1-2 tsk grøn spirulinapulver (kan udelades)
- salt og peber
- 1 nip cayennepeber (for tilsmagning)
Fritter
- 800 g pastinakker (eller mere. )
- olivenolie
- Salt og peber
- Alternativt 400g frosne grønne bønner eller 8oo g søde kartofler eller lignende (Just feel free)
Topping
- 4-5 spsk valgfri nødder (hakkede)
- 3 spsk ristede sesamfrø
- 3 spsk hakkede rosiner
- 1 spsk nigellafrø (kan udelades eller erstattes af hampefrø.)
- salt og peber (ikke hvis nødderne er saltede i forvejen.)
Sådan gør du
Fritter
- Start med pastinakkerne. Tænd ovnen ved 200 gr og læg bagepapir på en bageplade.
- Skræl pastinakkerne. Skær dem i tynde stave, læg dem på bagepladen, og vend dem med olivenolie, salt og peber.
- Sæt pladen i ovnen, og bag fritterne i 20-30 minutter, eller til de er gyldne og møre. Vend dem evt. en enkelt gang undervejs.
Suppe
- Tilbered ingredienserne til suppen.
- Varm en gryde op til medium varme, tilsæt olivenolie, og steg løget mørt heri. Tilsæt hvidløg og broccoli, og steg det med et par minutter.
- Hæld bouillon og bønner ved, læg låg på gryden og skru op til høj varme.
- Når suppen koger, skrues der igen ned for varmen, så det kun småkoger. Efter 5 minutter tilsættes spinaten. Læg evt. låg på igen. Spinaten skal kun lige falde sammen.
- Tilsæt evt. Spirulinapulver. Blend suppen helt jævn og cremet med en stavblender, og smag den til med salt og peber og måske et lille nip cayennepeber.
Topping
- Tilbered og bland toppingen efter opskriften.
- Velbekomme
Noter
6 Comments
Hold da lige op, hvor ser de supper lækre ud, de skal afprøves, hver og en, mums.
Hej Lone
Tak for din positive kommentar 🙂
Det lyder super godt, at du får lyst til at prøve supperne.
Selv har vi rødbedesuppen på programmet i næste uge
Kærlig hilsen Helle
Jeg lavede en kombi idag med inspiration fra din side.
Jordskokkesuppe med svampe-og persilletopping, kartoffelpizza med pesto til og en rød spidskålsalat med marinerede ladakhi peas, æbler og græskarkerner. Det var virkelig lækkert. Tak for skøn inspiration. Jeg vil vildt gerne lave din sortbønnesuppe. Så det må prøves. Knus fra Ditte
Hej Ditte
Tak for din dejlige kommentar.
Mmm! jeg kan næsten smage din mad via din beskrivelse. Lyder super lækkert.
Jeg er selv stor fan af at sammensætte suppe, “brød” og salat i ét og samme måltid.
Skønt med alle de konsistenser og smage et sådan måltid indeholder 😀
Håber sortbønnesuppen falder i din smag.
Kærlig hilsen Helle
Supperne ser meget lækre ud, jeg har længe gerne have det til at være en mere fast del af “madprogrammet”, så tak for inspirationen 😊😊 Også skønt med toppingsforeslag, skal helt sikkert afprøves.
I dag har Sortbønne suppen stået for skud, den smager rigtig godt, ligeså synes børnene – som jo er med på den værste når der er nachos til 😉😉
Hej Rikke
Tak for din dejlige kommentar 🙂
Velbekomme.
Sikke skønne børn du har.
Hvis jeg havde serveret sortbønnesuppe, da mine sønner var børn, havde de helt sikkert kun spist nachos.
Herligt at dine børn også smagte suppen.
Kærlig hilsen Helle