Veganske sortbønnebrownies

Jeg fester stadig lidt 🙂 Diplomet for Årets veganske nye blog er hængt op i køkkenet, og forklædet fra Mad med medfølelse er taget i brug. Blåbærmuffins og sortbønnebrownies er for længst spist op.
Det skal nu ikke forhindre, at jeg deler opskriften på sortbønnebrownies her på bloggen 😉

Inspireret af Neohippies chokoladeblondies, har jeg lavet en opskrift på sortbønnebrownies, hvor jeg udskifter kikærter med sorte bønner og tilføjer kakao og hasselnødder, og kan man mon det?
Ja det kan man sagtens. Både jeg selv, mand og sønner synes, at disse kager er blevet super lækre.

Kagerne virker ret dessert-agtige, samtidig med at de er fulde af gode proteiner fra de sorte bønner. Jeg får lyst til at servere dem med frugt og is, men de kan dog sagtens spises lige som de er 😀
I sin bog “Køkkenrevolution på høje hæle” skriver Oscar Umahro om sorte bønner:
“Sorte bønner er ernæringsmæssigt sort guld. De er smækfyldte med mangan og molybden samt antioxidanter, der er lige så effektive som dem, man finder i bær. Sorte bønner er også så fiberige og proteinrige, at mæthed og blodsukker altid er under kontrol.” (Bogen er ikke vegansk)
Sort guld – Tjah sån’ smager de faktisk også 😉

Opskrift på veganske sortbønnebrownies:

Veganske sortbønnebrownies
Print Recipe
Glutenfri. Med inspiration fra bloggen Neohippie.
Veganske sortbønnebrownies
Print Recipe
Glutenfri. Med inspiration fra bloggen Neohippie.
Ingredienser
Antal personer:
Instruktioner
  1. Blend/stavblend sorte bønner, peanutbutter, ahornsirup, kakao og bagepulver sammen. Tilsæt evt. lidt vand, hvis massen er for sej at blende.
    Sortbønnebrownies
  2. Vend chokolade og nødder i bønnedejen.
  3. Hæld dejen i et usmurt kagefad på ca. 20×30 cm (hvis du har et fad, som nemt brænder på, kan du beklæde det med bagepapir først).
  4. Dejen er meget fast, så fordel den med en kniv eller med fingrene 🙂
    Sortbønnebrownies
  5. Bag i 20-25 min. ved 200 grader / 185 grader varmluft
  6. Lad køle af. Hvis du vil gøre den ekstra appetitlig at se på, kan du smelte 50 g. mørk chokolade og hælde i streger ud over kagen, inden du skærer den.
    Sortbønnebrownies
  7. Server evt. med frugt, eller endnu bedre bananis og frugt 🙂
Recipe Notes

Du kan finde en opskrift på bananis HER

6 Comments

  1. Yvonna Husballe Reply

    Hej Helle. <3

    Jeg kunne godt tænke mig at lave din sortbønnebrownies men skal undgå peanut så har du et forslag til hvad jeg kan bruge i stedet for? <3

    Varme hilsner
    Yvonna Husballe

    • Helle Reply

      Hej Yvonna
      I denne kage repræsenterer peanutsmør både fedtstof og peanut/nøddecrunch.
      Mit bedste bud vil være at erstatte peanutsmørret med mandel- eller cashewnøddesmør. Jeg tror begge dele kan købes færdiglavede.
      Du kan også lave det selv. Det gør selvfølgelig kagen mere omstændelig, men sikkert endnu mere lækker 😉

      Mandelsmør laver du således: Ingredienser: 200g mandler + lidt salt
      Opvarm ovnen til 180 grader varmluft (200 g alm. ovn)
      Rist mandlerne i ovnen i 10 minutter.
      Tag dem ud og lad dem afkøle nogle minutter.
      Blend dem i en foodprocessor omkring 10-15 minutter tilsat lidt salt, indtil “smørret” bliver blød og cremet.

      Håber du kan bruge mit svar 🙂
      Hvis du vælger at bage kagerne, vil du så ikke give en tilbagemelding på, hvordan de bliver?

      Kærlig hilsen Helle
      P.S Alternativt kan du søge efter en brownies-opskrift uden peanutsmør

  2. Lækkert 🙂 har lavet kager flere gange med sorte bønner uden at sige det til folk. Stor succes. Har fået samlet er tip op om at det er vigtigt at skylle bønnerne fra dåse , så undgår man bi virkningen fra bønner .. prutter ! 🙂

    • Helle Reply

      Hej Pernille
      Tak for din kommentar og tippet med at skylle dåsebønnerne. Det råd er nu videregivet 🙂
      Kærlig hilsen Helle

    • Helle Reply

      Hej Henriette
      Det er jeg sikker på at de kan.
      Jeg har ikke selv prøvet, men vil gøre det uden betænkeligheder, hvis jeg f.eks. vil bage dem i god tid til en fest 🙂
      Jeg vil nok vente med at komme smeltet chokolade over indtil, jeg serverer dem.
      Kærlig hilsen Helle 🙂

Kommentér

Navigate