Antal: 4
Jeg har en mindre tærteform på 23 cm i diameter. Opskriften passer til denne tærteform. Du kan vælge at bruge en anden tærtebunds-opskrift.
Ingredienser
Tærtebund med hvedemel
- 100 g grahamsmel
- 100 g hvedemel
- lidt salt
- 1 tsk sukker
- 1 tsk bagepulver
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 1 dl koldt vand
Tærtebund uden hvedemel
- 50 g cashewnødder (finthakkede)
- 100 g bygmel (eller glutenfri havremel)
- 3/4 spsk FiberHUSK
- lidt salt
- 1 tsk birkesød / rørsukker
- 1 tsk bagepulver
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 1 dl vand
Marcipan
- 150 g mandler (smuttede)
- 2 spsk ahornsirup
- ½ dl vand (til en passende konsistens)
Tærtefyld
- 2-4 modne pærer
- ½ citron (saften fra citronen)
- 50 g mørk chokolade (Hakket)
Sådan gør du
Tærtebund
- Bland alle tørre ingredienser og lav et hul i midten af melblandingen.
- Kom olie og vand i og rør det hele sammen, saml evt. med fingrene til sidst. Dejen må godt være lidt fugtig. Tryk dejen ud i en u-smurt tærteform - evt. med lidt mel på fingrene.
- Tærtebunden skal ikke forbages.
Marcipan
- Kom de smuttede mandler i en foodprocessor eller minihakker og hak dem ganske fint. Skrab evt. ned fra kanten et par gange.
- Tilføj ahornsirup og vand og hak det med. Tilføj evt. mere vand til marcipanen har en passende konsistens.
Samling af tærten
- Fordel marcipanen på tærtebunden. Hvis du bruger "rigtig marcipan" kan du evt. rive det på et råkostjern og fordele det på tærtebunden.
- Skræl pærerne og skær dem i både. Vend bådene i citronsaft, før de lægges på tærten. Læg bådene i en krans som på billedet og Først rundt langs yderkanten af tærten og efterfølgende i midten af tærten.
- Bag tærten i ovnen ved 185 grader varmluft. Først i 10minutter.
- Imens hakkes chokoladen. Når tærten har bagt i 10 minutter, drysses chokoladen henover tærten, som herefter færdigbages i yderligere 15 minutter.
- Server tærten med sojade natural (sojayoghurt) eller sojade rørt med lidt vanilje og ahornsirup. Alternativt pisket plantefløde.
- Velbekomme 🙂
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!