Pasta i persillepesto med tomat-rucolasalat er inspireret af en ret fra Årstidernes veganske måltidskasse. Der er en opskrift på pastaretten i dette indlæg.
Halløj veganermor! Var det ikke din mening at sætte fokus på at få tiden tilbage i køkkenet?
Ville du ikke fokuserer på at finde tiden til at lave mad fra bunden af gode og giftfrie råvarer?
Hvordan synes du lige, det går med det? 😉
Det går faktisk godt 🙂 Som mit forår har foldet sig ud indtil nu, øver jeg mig dagligt i at finde og prioritere tiden til at lave mad. Selvom jeg er gået lidt i stå med at blogge om emnet, er ‘Tiden til at lave mad’ stadig hovedtemaet her på bloggen i år, og jeg vil vende tilbage til emnet mange gange i løbet af året – det lover jeg.
2018 har indtil nu i en lang periode budt på travlhed på mit arbejde. Herudover er min mand og mig gået i gang med den store vedligeholdelse-omgang af vores hus. Vi har haft ryddet 3 rum, inklusiv køkkenet. Rum som er vasket ned, malet, hoved-rengjort og genetableret. Fantastisk når det ER gjort, og faktisk også sjovt, mens det står på. Det efterlader ikke meget tid til, alt det andet, man også gerne vil, og hvad med maden? Faktisk kan man sige, at jeg i denne periode øver mig i mit eget budskab, nemlig at prioritere TID til at lave god og sund hverdagsmad. Hvad er det så, jeg må prioritere fra?
Jeg har bl.a. nedprioriteret min tid på bloggen. Vi er heller ikke så godt med i haven, som vi har været andre år. Og så har vi nydt godt af at få leveret Årstidernes veganske måltidskasse ved døren hver anden uge. Det sparer en del TID at få råvarer, fire dages madplan og opskrifter leveret ved døren.
Min passion for lækker mad har haft stor indflydelse på min prioritering i forhold til at finde TID til at lave mad, og vi har – trods stor arbejdsomhed – fået sund velsmagende mad hver dag 🙂
Jeg har i denne periode spottet flere nye lækre retter, som er relativt hurtige at lave – og derfor vil der komme en lille stribe kortere blogindlæg, hvor der er opskrifter på sunde plantebaserede retter, der ikke er så tidskrævende 😀
Dette indlæg indeholder opskriften på en simpel men utrolig velsmagende pastaret med persillepesto.
Jeg har ændret lidt på Årstidernes opskrift. Første gang, jeg lavede retten, proteinberigede jeg den med kogte hvide bønner, som jeg vendte i pesto sammen med pastaen. Til dagens opskrift havde jeg en rest ristede kikærter, som med stor fordel kunne indgå i retten 😀
Opskrift på pasta i persillepesto med tomat-rucolasalat og vegansk parmesan:
Ingredienser
Persillepesto
- 30 g græskarkerner
- 1-2 fed hvidløg
- 1 bundt persille (plukket, grove stilke kasseret)
- ekstra jomfru olivenolie
Vegansk parmesan
- 40 g cashewnødder (eller solsikkekerner)
- 1 spsk gærflager
- ½ tsk salt
pasta og topping
- 250 g fuldkornspasta-penne (evt. glutenfri pasta)
- 200 g tomater (i små tern)
- 1 rødløg (finthakket)
- ½ ps rucola (skyllet og slynget/tørret)
- 1 spsk æblecidereddike
- havsalt og peber
Ristede kikærter
- ½ ds. kikærter (eller hjemmekogte)
- ½ spsk ekstra jomfru olivenolie
- ½ spsk Tamari (sojasauce)
Sådan gør du
- Start med at riste kikærterne. Rist bare en hel dåse kikærter af gangen. Rester kan bruges til salater/hummusmadder m.m.Vend kikærter i olie og soja, og kom dem på en bageplade. Rist dem i ovnen ved 185 grader varmluft i 20-25 minutter.
- Skyl og klargør grøntsagerne efter anvisning i ingredienslisten.
- Rist græskarkernerne på en tør pande, til de er gyldne og dufter herligt.
- Kom 1-2 fed hvidløg, lidt salt, ristede græskarkerner, persille og ½-1 dl olivenolie i blenderen, og kør det hele til en grov pesto. Smag til med salt.
- Kom cashewnødder, ½ tsk salt (gerne groft) og gærflager i en blender (minihakker), og kør det til fint mel (parmesankonsistens), kom det i en skål.
- Kom pastaen i en gryde med spilkogende vand, og tilsæt salt. Kog pastaen al dente, ca 10 minutter, eller efter anvisninger på posen. (Kom evt. hvide bønner i, og lad dem blive varme, inden vandet hældes fra.)
- Vend imens tomaterne med finthakket rødløg, rucola, æblecidereddike, salt og peber.
- Servering: Vend den kogte pasta med persillepesto.
- Anret i skåle / dybe tallerkener. Drys med ristede kikærter, vegansk parmesan...
- ..og top med tomat-rucolasalat. Tilføj evt. andet grønt. Jeg havde f.eks. nogle grønne asparges og ærteskud. Velbekomme 🙂
Noter
Du kan finde en opskrift på lækon-ristede kikærter HER I stedet for ristede kikærter, kan du bruge en dåse kogte hvide bønner. Kom de afdryppede bønner ved pastaen, når den er færdigkogt, og varm bønnerne med, før vandet hældes fra. Vend bønner og pasta i pestoen.