Antal: 12 som tapas
Opskriften er fra bogen "MAD" af Anette Harbech Olesen. Jeg har gjort den vegansk ved at udskifte æg med hørfrøslim. Kagen er glutenfri.
Ingredienser
- 50 g jomfrukokosolie
- 50 g kokossukker
- 100 g hørfrøslim
- 75 g chokolade 70% (jeg bruger 92%)
- 2 store rødbeder
- 50 g mandler
- 50 g fuldkornsrismel
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk ren vaniliepulver
- 1 spsk stærk kaffe
- 1 knsp salt
Pynt
- kokosmel
- rødbedesaft
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader
- Skræl rødbederne og riv dem fint på et rivejern. Tag lidt saft fra (ved at presse revet rødbede med hænderne) til at farve kokosmelet, som kagen skal pyntes med.
- Smelt chokoladen over vandbad eller i mikroovn
- Hak mandlerne til mel
- Pisk jomfrukokosolie, kokossukker og hørfrøslim sammen - forvent ikke nogen særlig konsistens, da hørfrøslim opfører sig anderledes end æg. Men pisk alligevel en rum tid 😉
- Kom smeltet chokolade i og rør det sammen
- Vend de øvrige ingredienser i med en spatel
- Smør en lille springform eller tærteform. Jeg brugte en lille tærteform - 23 cm i diameter. Hæld dejen i - tryk den ud.
- og bag den ved 180 grader i en halv time, til den er gennembagt. Jeg gav den 5 min ekstra.
- Serveres kold. Drysset med kokosmel, der er vendt i rødbedesaft.
Noter
Hørfrøslim laves ved at koge 50 g hørfrø med ½l vand i 5 minutter under omrøring. Kom herefter massen gennem en finmasket sigte, så slimet sigtes fra, brug en ske til at "presse" så meget slim som muligt gennem sigten. Slimet bruges afkølet (skal være helt koldt), og 50 g slim svarer til 1 æg. Hørfrøene kan kommes i bagværk.
Har du prøvet opskriften?Nævn @veganermor.dk på instagram!