Se lige på billedet nedenfor: Jeg fik dette stykke klæde af min ældste bonusdatter i julegave.
Hun har selv både designet det og produceret det i de fineste materialer.
Det er tænkt som food-stylings-rekvisit, og er en meget fin gave. Tusind tak Cille 🙂
2017:
jeg ønsker hermed alle et Godt Nytår 🙂
Håber juledagene og nytårsaften er vel passeret hos dig, og at du, som jeg er klar til at tage hul på 2017. Jeg ved ikke hvorfor, men tallet 2017, opfatter min hjerne som et ret elegant årstal.
Måske er det selve 17-tallet, som har noget elegant over sig 🙂
Ordet elegant har jeg googlet til at have følgende betydninger:
– Meget fin, stilfuld eller smagfuld.
– Meget raffineret eller sofistikeret i sin udførelse, konstruktion, virkemåde, optræden el.lign.
– Udspekuleret på en så raffineret måde at det vækker en vis beundring.
Jeg vil gerne hjælpe til at gøre 2017 til et elegant år 😉 Hvordan jeg så end lige skal gribe det an?
Personligt kunne jeg godt have et nytårsfortsæt om at optræde mere elegant i min formidling af såvel opskrifter som refleksioner her på bloggen. Jeg beundrer nemlig pædagogisk- og sproglig elegance, når jeg oplever det, og vil gerne efterstræbe at tilegne mig disse kvaliteter i en større grad i 2017 🙂
Fuld af farver:
Samtidig har jeg et nytårsfortsæt om at lave endnu mere farverig mad. Samt forsøge at udfordre og påvirke alle som vover sig forbi Veganermor.dk til at skrue op for farverne på deres mad og gerne til alle måltider – også i madpakken 🙂 Mere om det i mit næste indlæg på søndag.
Men du kan starte allerede i dag med at komme rødbede i din hummus 😉
Måske laver du rødbedehummus i forvejen. Jeg har bare aldrig lavet det før, og udfordringen om mere farverig mad gælder i højeste grad også mig selv. 🙂
Der kommer en opskrift til sidst i indlægget.
Facebook:
Computerfiguren, Veganermor, har klaret de indledende runder i computerspillet og er nu er klar til en ny sværhedsgrad. For at øge kompleksiteten udvides bloggen med en facebookside.
Jeg undskylder på forhånd, da jeg realistisk set kalkulerer med en del fejltrin på den konto 🙁
Godt sønnerne er i huset for tiden – de skal nok få kam til deres hår 🙂
Nominering:
Mad med medfølelse har nomineret Veganermor.dk til “Årets veganske NYE blog”, hvilket jeg er utrolig stolt af. Veganermor.dk er nomineret sammen med to andre nye veganske blogge:
Sophie’s choicest
Planteaederen.dk
Jeg er ydmyg overfor at være i så dejligt selskab 🙂
Jeg vil blive utroligt glad, hvis du vil stemme på Veganermor.dk
Der kan stemmes frem til 15.1 og du kan afgive din stemme HER
Opskrift på vegansk rødbedehummus:
Ingredienser
- 300 g kogte kikærter (eller en dåse (250g))
- 300 g rødbede (kogt eller bagt)
- 3 spsk tahin
- 4 spsk citronsaft/citrusuniversal
- 4 fed hvidløg (presset)
- 1 stykke frisk chili, skåret småt (eller et drys tørret)
- 1 tsk støt spidskommen
- 1 tsk paprika
- 1 tsk salt
- friskværnet peber
- ½-1 dl vand (evt. rødbedevand.)
Sådan gør du
- Alle ingredienser blendes grundigt i en foodprocessor og smages til. Tilføj evt. mere citronsaft eller krydderier for smagen, evt mere vand for konsistensen.
- Jeg laver hummus med en stavblender, og synes det går nemmere at blende massen, når jeg først hakker kikærterne i minihakkeren. (jeg må se at få mig en foodprocessor 😉 )
- Anret det til servering f.eks med rucola, agurk og oliven.
- Eller drysset med fintsnittet grønkål eller lignede grønt
- Spises som smørrepålæg på rugbrød.
Noter
Rødbeden har en skøn farve og er et godt supplement af sunde plantestoffer til vores krop.
Der bliver to glas som på billedet. Det kan holde sig en god uge i køleskab, og det kan fryses.
Er godt til madpakken.